URSÄKT

I ”Redaktören har ordet i mars” insmög sig ett fatalt fel. Jag citerar: När kan vi vänta oss en liknande bok, en som behandlar tjugohundratalet”. Citat slut. Detta med anledning av att jag skrivit om Dikt Babord det bästa jag läst, som om den vore den enda innehållande maritim kultur. Detta är inte med sanningen överensstämmande, det finns ytterligare ett mästerverk.

 

När jag botaniserade i bokhyllan upptäckte jag strax efter jag skrivit min marskrönika och den var inlagt på vår hemsida att det finns ett mästerligt bokverk utgiven år 2009 som heter ”Sjölivets Berättare” med Ove Allansson som huvudredaktör. Jag medverkar själv i den boken. Ett oerhört läsvärt bokverk där Allansson lagt ned ett gediget jobb för att sammanställa.

Jag har inget att skylla på att det blev så fel annat än att det i min bokhylla finns så många olästa böcker som jag hoppas hinna att läsa innan min livsresa slutar. Ingen annan än jag själv har reagerat på min fadäs. Nu försöker jag rätta till den. Och jag skall nu börja läsa den också.

Hälsningar Er slarviga Redaktör

Stig ”Stickan” Elenius

Det här inlägget postades i Redaktören har ordet. Bokmärk permalänken.