Redaktören har ordet i juni

En förening leds av en styrelse som arbetar på uppdrag av årsmötet och de beslut som tagits av medlemmarna. Det är styrelsens uppgift att lojalt följa demokratiskt fattade beslut. Årsmötet är den plats där kritiska röster skall höras och där verksamheten granskas av föreningens revisorer enligt god svensk revisionssed. Motioner och stadgar är det som i huvudsak styr verksamheten. Så fungerar en demokrati och det är det vi skall ägna oss åt genom de styrmedel som vi har till vårt förfogande. Det är ni medlemmar som är föreningen.

Jag tror också att ju äldre man blir ju mer lärdom tar man av sina misstag. Var det är att lära sig hantera misstagen. En sak som är viktigare än allt annat är att få vara frisk. En god vän till mig som blev sjuk sa att ”en frisk människa har tusen önskningar, en sjuk bara en, att bli frisk”. Han visste vad han pratade om, han dog fyra månader senare.

Som vanligt händer det inte så mycket i föreningslivet under sommarmånaderna så jag önskar er alla en fortsatt trevlig sommar med mycket sol och värme.

Stig ”Stickan” Elenius

Redaktör

Det här inlägget postades i Redaktören har ordet. Bokmärk permalänken.