Redaktören har ordet i april

IMG_1439

På årsmötet 2015 utsågs undertecknad till föreningens redaktör. Jag skall i mån av tid återkomma med en månadskrönika regelbundet. Jag skall även försöka hålla er medlemmar uppdaterade när det gäller sjöfartskulturen och andra frågor som kan vara aktuella.

Årsmötet avhölls i god anda där vår nestor Göran C – O Claesson ledde mötesförhandlingarna med den suveränitet som bara han kan, med glimten i ögat. Medlemsskaran som mötte upp på Katarina Sjöfartsklubb var liten men naggande god. Problemet är ju det geografiska avståndet bland medlemmarna.

Årsmötet valde Mariefredsprofilen Krister Lumme till föreningens ordförande. Valet var enhälligt. Hemsidan som är vårt ansikte utåt har redan nu fått ett lyft, den väcktes upp för en tid sedan efter att ha slumrat i en längre tid. Krister Lumme har ägnat en del tid åt den tillsammans med tekniska supporten Susanne Nyström. Krister Lumme väckte frågan om att vi måste synas med i de sociala medierna än vad nu är fallet. Den digitaliserade världen är här för att stanna.

Årsmötet tog upp frågan om att ingå i författarförbundet och ett samgående med Sjöfartens Kultursällskap. Vart det leder till är i dagens läge osäkert. Verksamhetsberättelsen vållade inga stormiga diskussioner och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Som fristående redaktör kommer jag i mesta möjliga mån delta på föreningens styrelsemöten.

Vår läsekrets minskar, fartyg under svensk flagg försvinner, läsintresset minskar, dagens yngre sjömän skall ju vara vår framtid, men hur nå dem? Kvinnorna är ett fåtal i föreningen och vi män är gamla stötar med en gedigen sjöbakgrund men vem vill lyssna på oss och våra skrönor som sträcker sig decennier bakåt i tiden. Molnen hopar sig vid horisonten. Men den här skutan har gått genom många orkaner hittills och kanske har styrelsen fått styrka med en ordförande som avser att arbeta för en ljusare framtid. En sak som diskuterades var en ny antologi, fatta pennan kamrater och börja skriva om era sjöminnen så har nu chansen att få er novell publicerade i den.

 Medlemmar gör er röst hörd. Låt hemsidans gästbok leva, kom in med kortnoveller som många av er har liggandes i skrivbordslådan och i huvudets hårddisk. Gör ni det då blir er redaktör glad. Allt material skickas in till Krister Lumme som är ansvarig utgivare.

Jag återkommer.

Stig Elenius

Redaktör

Om Webbmaster

Skutseglare, ångentusiast, författare och professionell lektör.
Det här inlägget postades i Aktuellt, Redaktören har ordet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *