PRESSRELEASE BOKANJÄRERNA

2016-06-12
www.bokanjarerna.se
P R E S S R E L E A S Eimg078
BOKANJÄRERNA

BOKANJÄRERNA INBJUDER ALLA HAVETS BERÄTTARE TILL EN NY ANTOLOGI: “KASTA LOSS”.
Titeln kan tolkas på olika sätt. Alla bidrag är tillåtna så länge de utspelar sig på de sju haven. Gärna i modern tid. Men även berättelser från historien och framtiden ingår i urvalet för tävlingen.

1673755811159789197972932_200_pa-fallrepet-berattelser-fran-de-sju-haven_haftad
Bokanjärerna har tidigare gett ut tre antologier: Trampa däck, Springa läck och På fallrepet. I samband med föreningens 10-års jubileum har årsstämman beslutat att inbjuda till en fjärde som denna gång riktar sig även till fritidsseglare, skutseglare etc. och inte enbart till    yrkeskåren sjömän.

Antologin KASTA LOSS är tänkt att lanseras i samband med Bokmässan i Göteborg 2017. För information och detaljer om möjligheten till mycket förmånliga förköp, se Bokanjärernas hemsida.

Lektörer.
Som lektörer har vi denna gång inbjudit Anna Gable, (språkkonsult i svenska, seglare, författare, mm)

Benkt Lundgren (f.d. redaktör för tidningen Sjöbefälen)

Irina Öström-Zetterman (informatör på Landstinget) R

Redaktör är Lennart Johnsson (författare och f.d. Redaktör för tidningen Sjömannen).

Vi startar med en skrivarkurs.
Liksom vid tidigare antologier inbjuder vi till en skrivarkurs i samarbeta med Katarina Sjöfartsklubb med start den 12/9. Vi har 5 träffar på klubben samt 3 via webben på distans. Ledare: Helga Härle, med lång erfarenhet som skrivarkursledare.
Se vidare på Bokanjärernas hemsida och på Studieförbundet Vuxenskolans Skrivarkurs för havets kvinnor och män – SV Stockholm för ytterligare information.

Insändning av manus.
Ordinarie ledamotBidrag skickas in per e-mail senast den 28 februari 2017 till : rolfostrom@hotmail.com och skall bestå av två delar. Dels manuset i Wordformat med dubbelt radavstånd, max 12 000 tecken. Dels en separat fil med författarens namn, adress och telefonnummer samt e-mailadress. Rolf kommer att avidentifiera samtliga tävlingsbidrag så dessa blir anonyma för lektörerna. Insända bidrag måste vara korrekturlästa. Några lektörsutlåtanden, annat än mycket korta anvisningar, lämnas inte. Insända tävlingsbidrag returneras ej.

OBS. Sista dag inlämnade av manus den 28/februari 2017

Medlemskap i Bokanjärerna.
För nya medlemmar som skickar in manus innan den 1 december bjuder vi på första årets årsavgift, 200 kr, för medlemskap i Bokanjärerna, föreningen för främjandet av havets berättelser. Mer information på www.bokanjarerna.se. Vi finns även på Facebook.

Välkommen!
Jörn Hammarstrand. Hasse Claesson. Rolf Öström
Utgivningsgruppen på Bokanjärerna

logga_bokanjarerna

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *