Ordförandens tankar om årsskiftet

Hej alla bokanjärer!

Imorgon natt skriver vi år 2021, som förhoppningsvis också skall betyda att vi under det nya året återgår till mer normala förhållanden efter det förlorade året 2020 på grund av Covid-19. Inställda möten, begränsningar i umgänge, inga resor, jobba hemifrån och mycket annat. Få människor har inte blivit drabbade på nåt sätt.

Bokanjärerna har haft digitala möten som substitut, vilket inte är detsamma som vanliga möten med större möjligheter att dryfta olika frågor mer personligt. Ibland krånglar tekniken och en del deltagare har inte kommit med vilket leder till frustration och irritation med mera. Nåväl, jag ser fram emot släppta restriktioner under våren och att vi kan återuppta det vanliga sättet att träffas.

Som förmodligen många redan känner till måste vi vidta drastiska förändringar i Bokanjärerna eftersom vi med ett sjunkande antal medlemmar, vilket är lika med färre författare, också får mindre pengar till nya antologier. Vår kassör med mera, Thore Hansson, har aviserat sin avgång vid årsmötet 2021 och vi finner ingen ersättare inom föreningen. Styrelsen är överens om att söka närmare kontakt med Sjöfartens Kultursällskap och se hur vi kan få hjälp av dem. Ett antal bokanjärer är redan medlemmar däri.

Jag har varit i kontakt med Berit Blomqvist i Sjöfartens kultursällskap och vi skulle ha träffats i slutet av november, vilket på grund av pandemin ställdes in. Hur vi blir anslutna får vi se. Denna fråga har varit uppe till diskussion tidigare, men vi har lyckats få ihop en fungerande styrelse hitintills, men nu ser vi att vi inte kan fortsätta under nuvarande förhållanden utan kassör. Thore har varit en klippa, men på grund av hälsoskäl lämnar han nu i vår sin post. Kanske finns bokanjärer som inte vill vara ned om en förändring, men tyvärr, så är läget nu, vi måste göra något.

Så, mina vänner, ligger det till. Jag återkommer med info framöver. Fortsätt skriva, plocka fram eventuella opublicerade berättelser, som kan filas till och se fram emot en bättre tid och nya antologier.

Gott nytt och bättre år och vi ses och hörs när vi kan!

Stockholm den 30 december 2020

Rolf

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *