Ordf önskar alla medlemmar och framtida medlemmar en God Jul och ett Gott nytt År.

                                                                                                                                                                                      

Året 2019 är nu inne på väg in sina sista veckor. Föreningen Bokanjärerna har under året varit verkligt aktiva. Vi har som planerat kommit ut med vår femte antologi Dikt Midskepps. Allt har varit ett stort arbete där många timmar med arbete i styrelsen har sett till att vi kom iland med antologin. Ytterligare har vi inte klarat försäljningen fullt ut. Vår ekonomi är ganska så ansträngd. Ännu har vi vattenlinjen över märket. Vad som är oroande är följande rader jag vill delge er medlemmar.

När det gäller i övrigt om vår verksamhet har detta kostat en hel del arbete tillsammans med att vår ekonomi krymper. Ambitionen är att vi ska försöka ge ut fler antologier.

Styrelsen har därför börjat arbetet med att söka ekonomiskt bistånd till våra antologiprojekt. När det gäller att finansiera utgivning av våra böcker har vi klarat detta med att medlemmarna under alla år vi verkat, har köpt och vidarebefordrat försäljningen av dessa så att vi har klarat ekonomin för att ro utgivningarna i hamn. Idag kan konstateras att intresset för att hjälpa till med försäljningen inte har visat sig som det gjort förut under åren. Medlemsantalet har även minskat. Många av våra medlemmar har inte heller betalt sin årsavgift som är en stor del av att vi ska klara den finansiering vi har för att ge ut de antologier vi har gett ut. Jag ber er därför här att ta kontakt med vår kassör för att hjälpa till med att vi säljer de böcker vi har kvar för att därmed även stärka vår ekonomi för föreningens verksamhet under nästa år.

Något dystert kan jag som ordförande idag konstatera att vårt beslut om att ge ut en ny antologi till nästa år kommer att få vila på hyllan fram tills vi ser att vi har råd med framtida utgivningar. Vi i styrelsen hoppas att hjälpen kommer från sjöfartskretsar som ser vår verksamhet som en del i det kulturella arbetet vi Bokanjärer utför för svensk sjöfart idag. Vad som även måste finnas med är engagemanget från er medlemmar. Utan detta är risken stor idag att vi inte håller oss flytande på samma sätt som tidigare.

Nu går vi snart in i ett nytt år. Med detta så ska vi åter hålla ett årsmöte och utvärdera verksamheten som varit och hur vi ska forma detta fram i tiden. Härmed uppmanar jag er medlemmar att engagera er så att vi får fler medlemmar till föreningen. Vi behöver även personer som vill finnas med i styrelsen och arbeta för framtiden.

Med detta vill jag åter framhålla att föreningen Bokanjärerna är en förening som har framtiden för sig om vi alla engagerar oss i föreningens framtida arbete. Har du en idé eller på annat sätt ser hur vi ska arbeta i framtiden. Ta kontakt med undertecknad.

mail: 

krister.lumme@telia.com

tfn 0722116773

 

Det här inlägget postades i Aktuellt, Ordförande har ordet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *