Kasta loss

cropped-cropped-cropped-cropped-logga_bokanjarerna12

Här kan du köpa vår senaste antologi “Kasta loss” både som e-bok och vanlig bok.

Klicka på länkarna här:

Kasta loss – Böcker | Bokus bokhandel

Kasta loss | Adlibris

Kasta loss – berättelser från de sju haven – Skönlitteratur – Shop.books-on-demand.com

 

 

 

Ang Förköp Kasta Loss…PDF fil : Klicka här.

 

 2017-06-27

www.bokanjarerna.se

Bokanjärerna

Org. Nr 80 24 34-5491

Vi inbjuder alla företag och organisationer till förköp av antologin ”Kasta loss”

Bokanjärernas antologier

År 2009 utkom föreningen med sin första antologi ”Trampa däck”. 2011 gav vi ut ”Springa läck” och 2014 ”På fallrepet”. 2016, vid föreningens 10 årsjubileum, beslöt årsstämman att inbjuda ”alla havets berättare” till en fjärde antologi ”Kasta loss” som kommer att presenteras på årets bokmässa i Göteborg. Denna gång riktar sig även inbjudan till fritidsseglare, skutseglare etc. och inte enbart till yrkeskåren sjömän.

Vi startade hösten med en skrivarkurs led av Helga Härle i samarbete med Katarina Sjöfartsklubb. Under vintern stod det klart att vår inbjudan uppmärksammats över förväntan! Det blir en ny antologi! Extra roligt är att bidrag från vår nya grupp sjöfarande är med.

Våra lektörer Anna Gable, (språkkonsult i svenska, seglare, författare, mm), Benkt Lundgren (f.d. redaktör för tidningen Sjöbefälen), Irina Öström-Zetterman (informatör på Landstinget) har nu valt ut de bästa bidragen. Sjöfartens kultursällskap har varit oss behjälpliga med professionellt korrektur och språkgranskning.

Vi erbjuder Er att förköpa, helst innan den 15 augusti, 10 ex av antologin för 1 000 kr inkl. moms + frakt. Ni kan naturligtvis förköpa fler exemplar än 10 till detta pris.

Beställning mot faktura hos Bokanjärernas kassör Thore Hansson, thore.ha@telia.com eller på tfn 070-654 74 74.

Önskas en betydligt större upplaga – perfekt som företagsjulklapp – kontakta Thore för ett specialpris. Alternativt skickar Ni ett kulturbidrag, välj själv hur stort, till Bokanjärernas postgiro 302048-4. Märk talongen med ”Kasta loss”.

Kommer Ert förköp/bidrag oss tillhanda före manusstoppet i början av augusti noteras detta i bokens inlaga. Priset för antologin i bokhandeln kommer att ligga på 150 – 200 kr

Bokanjärerna är en ideell kulturförening utan något vinstintresse. Eventuellt överskjutande bidrag som doneras till antologin, samt eventuellt överskott av försäljningen, reserveras på ett särskilt konto hos föreningen för att kunna påbörja arbetet med nästa antologi.

Vi tackar på förhand för Ert stöd.

Utgivningsgruppen för antologin ”Kasta loss”.

Jörn Hammarstrand, Hans Claesson och Rolf Öström

============================================================================

PRESSRELEASE 2016. “Kasta Loss” BOKANJÄRERNA / Läs mer här…

För dig som har intresse av att skriva om sjöfart och vad som finns däri kan du nu med detta få en möjlighet att formalisera egna tankar för att medverka i den fjärde Antologin “Kasta Loss” som Bokanjärena kommer att tillsamman med intresserade kommer att ge ut.

Tidsplan med utgivning kommer att bli inför bokmässan i Göteborg 2017 . En arbetsgrupp med fyra ansvariga har bildats. Ansvariga är Rolf Öström (sammankallande),rolfostrom@hotmail.com Jörn Hammarstrand, Hans Claesson och Lennart Öquist. Tillsammans kommer de att ansvara för utgivning och allt arbete som där ingår.

Förslag till manus. maila Rolf Öström.  Välkommen är du att till honom lämna ditt manus.

OBS. Sista dag inlämnade av manus den 28/februari 2017

Ordinarie ledamotMaila Rolf Öström på mail rolfostrom@hotmail.com för uppslag och annat som kan tänkas vara formgivande för Antologin “Kasta Loss” tillsammans med de tre tidigare utgivningarna Trampa Däck/ Springa Läck/På Fallrepet.

167375

5811159789197972932_200_pa-fallrepet-berattelser-fran-de-sju-haven_haftad

img078

2 kommentarer till Kasta loss

 1. Har antologiredaktörerna behållit den gamla spärren mot en sjöskildring århundraden innan vår tid? Jag har ett manus om ett norskt piratdåd i Medelhavet på 1100-talet. Expeditionen, en del av korstågen, hade en biskop ombord. Tog ett stort handelsfartyg, dödade alla ombord utom fem som man hoppades få lösen för. Dådet taget direkt från Orknyjarlarnas saga men jag har inte som där låtit angriparna berätta den. Huvudpersoner och berättare är i stället två av de fem överlevande. Är det någon idé att jag sänder in manuskriptet?

  • Webbmaster skriver:

   Hej Göran.
   Jag har ingen aning som ordf ang denna spärr. Tycker du ska sända in ditt manus och så får de som handlägger detta slå sina huvuden ihop och ta en funderare. Själv ser jag inget hinder i detta. Författarskap ska inte indelas i ålderskategorier eller annat. Detta är min uppfattning. Författarskap innebär att man berättar om vad man vet eller forskat i.
   Med vänlig hälsning Krister Lumme ordf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *