Jörn Hammarstrand har lämnat oss

Vår nuvarande ordförande, Rolf Öström, skriver om Jörn:

Jörn Hammarstrand, enkelt att skriva och svårare att beskriva

Född i Berlin 1936, död i Stockholm 2021. Jörn var en person med många sidor; sjökapten, socionom och ekonom. Engagerad i mycket, inte minst i sitt författarskap som omfattar ett stort antal böcker och massor av noveller. Till exempel hans skrönor är i högsta grad läsvärda tack vare de ofta dråpliga texterna. Allvar och humor blandat.

Jörn var en av dem som startade Bokanjärerna 2008 och har sedan dess suttit i styrelsen dels som ordförande och dels som styrelsemedlem. Han avgick så sent som 2020 på grund av hälsoskäl. Hans insats i föreningen har varit utomordentligt viktig för föreningens verksamhet.

Jag träffade Jörn första gången på Stockholms sjöbefälsskola 1981 där han höll några lektioner och senare träffades vi många gånger på Katarina sjöfartsklubb och han engagerade mig i Bokanjärerna.

Det var ett trist men väntat besked när jag fick höra att han gått bort. Thore Hansson och jag besökte honom på Ersta hospis i maj och han var då i relativt bra skick, men medveten om sin sjukdom och att dagarna var räknade. Han hoppades på att klara sig till hösten, men han ‘föll på sista häcken’. Som sagt, trist.

Rolf Öström

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *