Höstfunderingar…

Hösten gör nu sitt intrång där vintern inte är allt för avlägsen. Hoppas att sommaren har varit en avkopplande tid som skapat inspiration för författandet om ny skrifter och böcker samt antologier mm. Styrelsen för Bokanjärerna har haft möte och diskuterat föreningens resa fram i föreningsvärlden där vi finns som en part DSC_0009-284x300då det gäller sjöfart och vad som fraktas över haven till gagn för världens medborgare om både gott och ont. Diskussionen resulterade i att vi behöver få mer vetskap av medlemmarna om och hur de vill vad föreningen ska verka och arbeta med. Därmed beslöt att hålla ett medlemsmöte där medlemmarna kan utveckla sin syn på Bokanjärerna som förening.

Styrelsen har ambitionen att ge ut en ny Antologi under nästa år. Medlemmar kan redan nu börja skriva och lämna in bidrag till Styrelsen. Ambitionen är att Antologin ska ges ut i samband med Bokmässan i Göteborg. Vi måste bli mer delaktiga i bokmässan/bokmässor för att visa oss som Bokanjärer. Vi uppmanar därför att de som redan nu har tankar om att skriva börjar förbereda sig för att få med ett bidrag till nästa bokutgivning tillsammans med Bokanjärerna samtidigt som man även visar upp sig på bokmässor för att visa egna verk tillsammans med Bokanjärerna och våra antologier.

Styrelsen beslöt även att formalisera sig då det gäller skrivarkurser och vad som är förbundet med att var författare. Vi ser förhoppningsvis att den yngre generationen sjömän även de kommer med till oss in i föreningen. Dagens sjöfart är av betydelse även idag trots att tonnaget under svensk flagg är långt under vad som var under den tid många av föreningen Bokanjärerna medlemmar seglade i och som idag är en försvunnen tid. Här bör sjömän som finns i yrket idag och vill berätta göra det tillsammans med oss och bli en Bokanjär in i tiden.

Mycket av framtid diskuterats av styrelsen samtidigt som vi även idag ser att medlemsantalet krymper. Föreningen måste få in fler medlemmar för att utvecklas som en part in i den kulturella författarvärlden där sjömän och sjöfarare i gången tid befunnit sig och där de finns idag. Därmed skickar jag med en uppmaning till alla medlemmar. Berätta och agitera. Fundera och ge förslag om framtidens Bokanjär om “Vad vill vi med Bokanjärerna?”

Väl mött till medlemsmöte i oktober. Tid fredag den 27 november i Stockholm kl 1100 på Katarina sjöfartsklubb.

Vänlig Hälsning Krister Lumme ordf.

 

Det här inlägget postades i Aktuellt, Ordförande har ordet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *