Gästbok

Skriv ett nytt inlägg i gästboken

 
 
 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Vi förbehåller oss rätten att redigera, ta bort eller inte publicera inlägg.
630 inlägg.
Krister Lumme Krister Lumme skrev den 14 maj, 2014 den 14:02:
Sjömansromantik skrivs det väldigt mycket om. Baksidan av sjömanslivet speglas sällan på ett seriöst sätt. Floridavatten har även den en baksida. Om jag inte minns fel användes detta även som rakvatten.

Om bord till sjöss etablerade sig ofta alkoholister som i många båtar blev deras olycka på många vis. Idag är alkoholism klassat som en sjukdom. Då en alkoholist började dricka ombord och allt tog slut vandrade den alkoholiserade sjömannen ofta in i hytterna om bord för att få tag i rakvatten och annat med innehåll om alkohol i som kunde lindra deras begär. Minns en man som inte kunde sluta dricka där han blev så sjuk att man hämtade honom med helikopter från fartyget utanför den holländska kusten.

Minns han ansikte som var helt gult av drickandet där olyckan speglade hans tillvaro samtidigt som sjömännen omkring honom visste att han hade tömt deras toalettskåp i jakten på Floridavatten och Akva Vera...
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 9 maj, 2014 den 13:35:
Aqua De Florida!
Egentligen heter Florida Vatten det som även kallas för Heligt Vatten. Detta vatten innehåller kryddiga örter som har en renande effekt, med söta dofter som drar till sig goda andar och energier. Florida Vatten kan användas i magiska och shamanska traditioner, på samma sätt som salvia för meditation och ceremonier.

Detta heliga vatten har inte mycket att göra med Florida utan har sitt ursprung i Peru. I sjöfolksmun kallades det för \"mamsell piss\", ursäkta Gudrun för detta vanvördiga uttryck. Florida Vatten var en vanlig produkt i hökarns slabbkista förr i tiden och eftertraktat bland gravt alkoholiserade sjömän som var stoppade på att inhandla starkare drycker än Grape Tonic.

Förmodligen finns inte detta vatten ombord i fartygens slabbkista idag! Kanske det inte finns slabbkista överhuvudtaget? Om det dricks några starkare drycker ombord så är det nog whisky av ädlare sort eller ett drybart vin. Kanske en och annan Tuborg, den med gul etikett.

Jag har en flaska Heligt Vatten hemma i mitt barskåpn som jag köpte i Los Angeles för 40 år sedan. Vill minnas att jag betalade 2 eller 3 dollar för den. Tyvärr håller innehållet på att dunsta bort trots att flaskan är förseglad så jag kanske skall ta ett smakprov medan innehållet finns kvar.

Hälsningar från en gammal hökare som hade det Heliga Vattnet i slabben för många år sedan.
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 18 april, 2014 den 05:46:
Jag önskar alla medlemmar en Glad Påsk. Ägga upp er ordentligt inför årsmötet.

Stig Elenius
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 28 mars, 2014 den 06:33:
Krister Lumme!

Jag och många med mig har suttit i ett flertal föreningar och jag gör det än idag. I dessa föreningar hålls inga årsmöten i mars utan inom den tidsram som föreskrivs i stadgarna. I vårt fall april /maj. Vårt verksamhetsår redovisas då. Det är god föreningssed. Om vi skall hålla mötet i mars bör man kanske ändra stadgarna.

I ingen annan förening än i vår (Bokanjärerna) klagas det så mycket som här. Oftast är de som klagar på verksamheten och dess innehåll inaktiva själva. Det är upp till dig Lumme att själv vara med och vara aktiv på hemsidan. Visa din positiva sida om du har någon!

Vilka är det som 1) Arrangerat skrivarkurserna under 2013? Vilka är det som arbetat för att På Fallrepet getts ut? Vem har gjort teckningarna i antologin? Vem har utarbetat förslag till ny styrelse? Vilka har avsatt fritid till möten? Vilka har dragit lasset för att arrangera bokmässor? Jo, det är styrelsen som arbetat med dessa frågor under ledning av Lasse Svensson som mot sin egen vilja valdes till interrimsordförande i maj förra året då den som föreslagits inte dök upp på mötet. Hade Lasse inte ställt upp så hade vi stått utan en ledargestalt.

Det är nog dags att läsa på lite nu kära Lumme så du inte ramlar ned i en vågdal som är svår att ta sig upp ur. Jag hoppas verkligen du tar dig tid att delta på kommande årsmöte.

För att rättvisa skall råda i debatten håller jag med dig om tystnaden på hemsidan. Det beror mycket på att våra tre redaktörer de senaste åren inte bidragit med något. Samt att hemsidan inte haft en fungerande webbmaster på länge. Det är också en sak som styrelsen jobbat med, att få tag i en sådan efter Susanne. Nu verkar det ha löst sig genom idogt arbete av styrelsen.

Så jag går i god för att styrelsen har gjort sitt under året som gått. Årsmötet får ju visa om medlemmarna har fortsatt förtroende, samt revisorns utlåtande. Ansvarsfrihet eller ej, det är demokrati.

Ha en fin helg, det blir nog sol tror jag!

Sol - Stickan!
Krister Lumme Krister Lumme skrev den 27 mars, 2014 den 16:03:
Stickan... Nu har jag inte läst Bokanjärenas stadgar då det gäller hållandet av årsmöte. Borde kanske ha läst på. Vad jag ändå mest refererar till är god förenings sed är att man håller årsmöte senast i mars.

Att hålla ett årsmöte näst intill ett halvår efter ett verksamhetsår är inte god förenings sed. Styrelsen ska i god tid i början på det nya året presentera sin verksamhet både då det gäller det gånga året och till det nya. Detta måste man sträva till.

Därför min irritation vilket även är en del av detta då det under det senaste året varit mycket stiltje på det Bokanjärska havet...
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 27 mars, 2014 den 05:23:
Krister Lumme!

Att gå ut i ett socailt media som ju vår hemsida är med fel information från din sida är inte bra. Du skriver att årsmötet skall hållas före mars månads utgång! Läs stadgarna en gång till Krister. Årsstämman skall hållas under april / maj månad. Det är stadgar som styr vår verksamhet.

Att hemsidan har legat i dvala en längre tid är korrekt och det beror på olika saker som jag inte går in på här men kommer att ta upp på kommande årsmöte då jag verkligen hoppas att även du är närvarande.

Ja Krister, det var mina synpunkter på ditt inlägg här. Vi ses på årsmötet i april på Katarina sjöfartsklubb. Kallelsen kommer nog relativt snart.
Krister Lumme Krister Lumme skrev den 26 mars, 2014 den 13:09:
Vad är det som hänt då det gäller Bokanjärerna kan man undra?

Vi går nu in i April och ingen avisering av något årsmöte är ännu inte i sikte. Har föreningen gått på grund eller vad är det som har hänt. Tydligt är det att en grundstötning drabbat seglatsen. Snart i lär alla lämna skutan i livbåtarna och aldrig mer segla i ett fartyg som tydligt seglat i fel farled den senaste tiden.

Ett årsmöte ska hållas innan mars månads utgång. Detta är vedertaget i föreningslivet och borde även hållas i Bokanjärerna om föreningen ska ha en framtid framöver i den litteraturvärld Bokanjärena säger sig representera.
Eva Lundquist Eva Lundquist skrev den 24 mars, 2014 den 23:43:
Hej igen Stickan.

Ja, det är väl olika hur förlag arbetar. Jag tycker det har gått bra hittills med Vulkan i alla fall.

Har också gjort rätt mycket själv, men vet också att de gör både omslag och korrektur utan extra kostnad.

Fick det sista före provtryck idag.
Ska bli spännande sen att få den!

Ja, du får väl hojta till om du vill ha hjälp med korret.

Men nu nanna.

Eva L
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 24 mars, 2014 den 17:38:
Eva!

Kostnaden / ex beror på hur mycket man gjort själv. Jag skickar in manus (pdf fil)plus inscannade bilder (A 4 sidor) som mitt förlag sedan omvandlar till en bok. Minsta antal 100 ex.

Jag har hittills varit nöjd med förlaget förutom kostnaden förstås. Den svider. Som f.d hökare lägger man inte ut mer än nödvändigt.

Skall min bok ut så bör den senast komma ut i juli då jag är inbjuden till Finland för att hålla föredrag som baserar sig på boken. Vi får se hur det blir med den saken. Förra gången med den andra boken gick det ganska bra.

ha det gott.
Eva Lundquist Eva Lundquist skrev den 23 mars, 2014 den 17:32:
Hej Stickan.
Jag vet inte heller hur mycket A-4-sidor motsvarar i boktext.
Beror på hur stort radavstånd du har förstås.
I Författarpaketet hos Vulkan ingår 2 korrekturläsningar(efter originalmanus och efter provbok) + omslag gratis. Omslaget i färg såklart.

Jag har med svartvita bilder(kostar inget extra) eftersom färg kostar mer.

Jag har korr.läst själv, men nu fick jag provexet (på en PDF-fil)och där var rubrikerna lite felsatta som jag rättade, annars okej.

Sen lägger jag ut en s.k. widget(nytt ord för länk att beställa ifrån) på Facebook.
Tar hem en del böcker själv som jag kan sälja lite billigare till släkt o vänner.

Hur gör jag för att få in boken till försäljning här förresten?

Ha det gott Stickan!