Gästbok

Skriv ett nytt inlägg i gästboken

 
 
 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Vi förbehåller oss rätten att redigera, ta bort eller inte publicera inlägg.
630 inlägg.
Webbmaster Webbmaster skrev den 22 maj, 2014 den 09:53:
Angående protokoll så har inte jag fått några underlag så jag har inget att lägga upp.
Kanske det vore idé om ni skickar mail till vederbörande om saken och frågar.

Forumet är inte svårare än något annat på nätet och dom används av miljontals människor.
Kanske vore idé att Ni provar och skriver något och ser vad som händer, \'man lär sig av sina misstag\".
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 22 maj, 2014 den 05:43:
Eva, håller fullständigt med dig om Forum. En fråga för styrelsen att bolla vidare med till Webbmaster.

Trots frågan om årsmötetsprotokollet har ingen hört av sig ännu. Jag personligen vet ju vad som avhandlades på mötet men de resterande 55 medlemmarna som inte var på mötet kanske skulle vilja se protokollet. Men som vanligt uppfattas antagligen mina inlägg som gnäll. När jag var redaktör för hemsidan fick jag i alla fall kommentarer, till och med privata mejl med osakliga kommentarer. Nu är det tyst. Och tystnad tär, det vet vi ju alla som har läst psykologi vilket jag har, tro det heller ej, gjort.
Eva Lundquist Eva Lundquist skrev den 21 maj, 2014 den 16:02:
För längesen skrev jag att forumet är alldeles för krångligt, massa konstiga rutor att skriva i, vilken ska man skriva i? Hur får man svar osv.
Kanske är det lätt för en som är duktig på datateknik, men det är INTE dom flesta här, av den anledningen skriver inte heller någon där, det är för krångligt helt enkelt.
Därför fortsätter vi som förut och skriver i gästboken, vilket är väldigt enkelt.
Man måste förstå att vi vanliga \"dönickar\" kan inte wordpress(i varje fall inte jag, har provat).
En hemsida måste vara lätt för gemene man att ta till sig och kunna vara aktiv på, det är inte den här.
Det var bättre förut innan sidan gjordes om.
Jag har tyvärr inga färdiga lösningar på problemet, det enda jag tycker är att det måste bli enklare för medlemmar att föra en dialog med varandra utan att behöva använda gästboken som ju faktiskt är till för besökare på denna sida, inte medlemmar.
Tack för ordet.
Webbmaster Webbmaster skrev den 21 maj, 2014 den 09:29:
Jag har kollat runt i forumet och tycker för min del att principen är samma som dom flesta andra forum.
Berätta gärna hur Ni skulle vilja ha det, kanske kan det göras något.

Hälsningar Webbmaster
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 21 maj, 2014 den 07:37:
Eva!
Eftersom Forum är så besvärligt att komma in på så blir det gästboken istället. Inte det bästa att torgföra sitt missnöje i men vad gör man? Du och jag är de enda som inte gillar Forumet tydligen.

Om Gert - Ove skrivit protokollet vet jag inte men med tanke på hans perfektionism skulle jag tro det. Svårt att hitta bättre sekreterare.

Det verkar konstigt att ingen av styrelsen svarat på efterlysningen här! Det är ju en aktuell fråga jag ställde. Skall man fortsätta att vädra sitt missnöje här eller kommer Forum att förenklas är en annan fråga?

Inget är som väntans tider sa den gravida kvinnan.
Eva Lundquist Eva Lundquist skrev den 20 maj, 2014 den 19:28:
Protokollet Stickan, har inte jag heller sett.
Det kanske inte är skrivet än?
Har du frågat Svante Hellberg?
Eller kanske Lars Svensson?
Eller Gert-Ove?

MVH
Eva Lundquist
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 19 maj, 2014 den 17:46:
Efterlysning!

Den 25 april ägde föreningens årsmöte rum. Jag har letat efter protokollet från det mötet men var kan man hitta det? Kan styrelsen och dess ordförande svara på min fråga?

När det gäller alkoholister håller jag med dig Eva Lundqvist att det inte är en sjukdom utan en självförvållad ovana. Kalla det för geneffekt. Man får ta ett eget ansvar för att reglera alkoholintaget. Detsamma gäller rökarna. Ta för tusan er själva i kragen. Låt alkoholen bli ett kulturellt inslag i ert liv, inte ett liv i misär. Förpesta inte tillvaron för oss övriga med rökning.

Men åter till efterlysningen - vart tog protokollet vägen?
Eva Lundquist Eva Lundquist skrev den 19 maj, 2014 den 16:37:
Håller med dig Stickan om rasism. Fattar inte hur folk är funtade som röstar på SD.
Hur har de tänkt att världen ska se ut med deras politik?

Vad gäller diskussionen om Floridavatten så håller jag däremot inte med om att alkoholism är en sjukdom. Det är en gendefekt, där människor kan bli missbruksberoende på alla möjliga vis, t.ex. mat, shopping, spel o alkohol.
Däremot blir folk sjuka av att dricka för mycket alkohol. Min far var grav alkis och drack mycket riktigt upp mitt Floridavatten som jag tog hem från sjön som souvenir.
Han drack också rödsprit, parfym, rakvatten, hostmedicin, brännvin och gud vet allt.
När jag jobbade på sjukhus kunde vi aldrig ha desinfektionsbehållare(sprit) i salar där det låg alkisar, den dracks ofelbart upp.
Det finns också olika sorters alkoholism. Min far var periodare, många dricker varje dag. Det är ett tragiskt personlighetsdrag som jag ser det.
Jag drack också till sjöss men blev aldrig alkis gudskelov, ärvde inte den genen. Är idag i stort sett nykterist.
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 17 maj, 2014 den 05:51:
Att vara rädd i dagens Sverige!

De senaste åren, isynnerhet valåret 2014, märks det tydligt hur invandrarhatet breder ut sig, hur våldet escalerar och förorterna brinner. Detta skrämmer mig- och jag gör ingenting åt det. Jag är inte ensam om att tyst titta på. Som författare, visserligen okänd, så har jag ett ansvar att förmedla hur jag känner det. Genom att ta avstånd från exempelvis SD har jag förlorat goda vänner. Genom att tala om var jag står i denna fråga har folk slutat hälsa på mig.

Det vore väldigt trist om vår rädsla över att säga eller göra fel, inte vågar yttra oss. Om vi sluter oss inom vår eget skal och låtsas som allt är okej.

En av mina vänner, Per Ericsson från Hässelby, avliden sedan många år, gjorde något åt saken då han åkte till Spanien och slogs mot fascisterna på 1930 - talet. En annan var redaktören för tidningen Sjömannen, Wallentin Eliasson som 1935 gick ombord i den tyska ångaren Gertrud i Göteborgs hamn och halade hakkorsflaggan. För det tillaget dömdes han till böter. Sjömannen var under hela denna tid stark motståndare till den växande nazismen i Europa. Sjömännen som yrkeskår var det också. Många kastades i fängelse för sina åsikter.

Som medlem i en av Sveriges största idrottsföreningar som jobbar mot rasism delar jag föreningens åsikter och är stark motståndare till rasism och har stått upp och demostrerat mot det alltmer växande rasistiska samhället vi lever i. Då gör jag något tycker jag.

När jag var redaktör i vår förening skrev jag i min första månadskrönika lite skämtsamt om en känd folkpartist. Se, det skulle jag inte ha gjort. Jag blev åthutad, mer eller mindre ombedd att hålla tyst. Vår förening var opolitisk, vilket ju är sant men att jag som redaktör skulle hålla tyst i vissa frågor var mig främmande. Som författare skall vi aldrig låta onda krafter styra över oss. Vi äger möjligheten att låta vår röst göra sig hörd.

Om vi vill höra \"stöveltrampet\" från 30 - talet upprepas håller vi tyst och röstar på \"rätt\" parti. Annars talar vi om var vi står. Själv är jag en politisk vilde. Högerkrafter ger mig dock en fadd smak i gommen.
Lars Svensson Lars Svensson skrev den 15 maj, 2014 den 14:49:
Bäste Leroj.

Vad glad jag blev över din gästkrönika om Wille.
Jag kan riktigt se honom där han ligger på svaj i viken.
Sköt om dig broder.

Lasse