Gästbok

Skriv ett nytt inlägg i gästboken

 
 
 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Vi förbehåller oss rätten att redigera, ta bort eller inte publicera inlägg.
628 inlägg.
Stickan Elenius Stickan Elenius skrev den 10 november, 2010 den 13:43:
Idag har det varit åtta besökare på vår hemsida men ingen har skrivit något. Så har det varit länge nu. Vi pratar om att hålla hemsidan levande men hur gör vi den? Förslag? Jag inbillade mig att vi var en skara skribenter /författare men ack vad jag tog fel. Vi är 60 medlemmar och ett par som går in på gästboken. Skall det vara så? Gästboken är ju till för att skriva i. Den behöver ej korrekturläsas av redaktören. Enkelt. Ett tack till Bengt vår nye medlem som fattat detta.
Bengt Larsson Bengt Larsson skrev den 6 november, 2010 den 11:47:
Hej igen
Det blev fel årtal ang. sjömansprästen i Lima. Det ska vara 1968-1969. Om någon vet namnet skriv in det i gästboken eller maila mig.
bl_varg@hotmail.com
Ha det gott i det fina höstvädret.
Bengt
Stickan Elenius Stickan Elenius skrev den 5 november, 2010 den 18:09:
Apropå sjömanspräster. En jag var god vän med var Calle Landahl i Middlesbrough. En annan var Bertil "London Berra" Anderson i Lodnon och Narvik. Så har vi Nils Göran Wetterberg numera i Stockholm,. Masen Westberg i Rio och många fler. Verkligen den gamla goda tidens sjömanspräster som förstod oss sjöbjörnar. Finns de idag? Jag har inte varit i Lima och känner inte prästen där. En God Alla Helgons Dag på dig Bengt och alla andra som tittar in här.
Bengt Larsson Bengt Larsson skrev den 5 november, 2010 den 12:10:
Hej
Nu har jag äntligen fått tillbaka min nätanslutning. Det tog bara 3 dagar. Dessförinnan var det segt,och då menar jag segt, i 2 veckor. Har surfat och njutit större delen av dagen.
Apropo sjömanspräster fanns det en mycket bra sådan i Lima 1969-70. Har glömt hans namn men det var en bra människa. Jag och frysarn brukade alltid diskutera tro och religion med honom. Det gavs och togs med friskt humör.
stickan elenius stickan elenius skrev den 3 november, 2010 den 12:19:
Sjömanspräster har ställt upp för många sjömän i sitt yrkesliv. Vi har fått möjlighet att prata av oss, att höra på Guds ord bland, kunde behövas efter jargongen ombord. Vi fick tips om barer och ställen som var justa. En sjömanspräst, en legend inom sin kår, sa så här när han begravde en gamnma sailor; Han har seglat i hela sitt liv men nu får han äntligen ro. Fyndigt eller hur?
Stickan Elenius Stickan Elenius skrev den 1 november, 2010 den 05:31:
Kul att få lite vardagliga nyheter från utlandet. Bengt, du föregår med gott exempel och har förstått detta med gästbok. Fortsätt så.
Bengt Larsson Bengt Larsson skrev den 1 november, 2010 den 01:51:
Hej
Idag firas det All Saints här på Filipinerna. Inte det stillsamma firande vi ägnar oss åt i Sverige . Här tar sig alla som kan till kyrkogården där man samlas vid resp. gravplats. Början ske tidig förmiddag och det håller på till sen kväll. Mat och dryck tas med och inmundigas på plats. Ljus tänds och barnen leker med dem. Försäljare går runt med allt från glass till mera stearinljus. Det är ett myllrande folkliv och religionen verkar inte vara närvarande. Istället ser det ut som en folkfest där man träffar släktingar som inte setts på länge. Trafiken är om möjligt vansinnigare än vanligt. Nu börjar jag vänja mig men första gångerna kändes det mycket främmande. Det verkar som att kommersialismen finns överallt i det filipinska samhället.
Ha en lugn och stillsam All Saints i Sverige!
Bengt "Vargen" Larsson
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 21 oktober, 2010 den 05:09:
Bengt!
Kul att du hörde av dig. Du är väl kvalificerad av att ingå i vår krets av skrivande och tecknande sjöfolk. Skicka mig materialet du har så kan vi börja med att lägga in något i vår loggbok. Vill dock ha ditt tillstånd att få göra det. Jag redigerar det om det behövs.Skicka materialet till mig under e mail adress: annika.lindeborg@swipnet.se
Hälsningar från ett kallt och ruggigt Stockholm. Stickan Elenius
Bengt Larsson Bengt Larsson skrev den 20 oktober, 2010 den 14:53:
Hej Stickan
Jag har bakgrund i Johnson Line och Thun,Broström. Sista 24 åren som Mch i kusttankers.
Har skrivit lite minnen men det är inte några litterärt högstående alster. Om jag får en e-mailadress kan jag bifoga
så du kan läsa.
Bor numera på Filipinerna närmare bestämt Subic Bay. Njuter av livet som pensionär. Just nu har vi genomlidit årets sista typhon. Hoppas jag.
ha det gott!
Bengt
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 15 oktober, 2010 den 15:55:
Hej Bengt.
Du är hjärtligt välkommen i besättningen. Sextiosex år, då tillhör du de yngre i besättningen. Du kan väl berätta lite om dig själv, bakgrund osv. Vad skriver du - om du skriver? Alla har nåt att berätta även om man tror man inte har det. Vänliga hälsningar "Stickan" Elenius - redaktör.