Från ordföranden om årsmötet

Till Bokanjärernas medlemmar Stockholm den 5 maj 2021

Det har gått ett par veckor sen årsmötet 2021 och det blev ett annorlunda årsmöte, som inte är avslutat utan har ajournerat till dess vi har träffat Sjöfartens kultursällskap för att diskutera en möjlig gemensam framtid. På grund av den rådande pandemin kan vi inte träffa dem förrän vi alla har fått våra sprutor mot covid-19. Vi vill träffa dem personligen och inte föra samtal via datorer som begränsar diskussionerna. Tidsmässigt kan det nog dröja ett tag.

Frågan om Bokanjärernas framtid överskuggar allt annat för närvarande. Årsmötet enades om att inte ändra styrelsens sammansättning med inval etc, utan den fungerar interimt tills vidare.
De som officiellt slutar eller har slutat i styrelsen är Krister Lumme, Thore Hansson, Jörn Hammarstrand, Rolf Petrén och invalda sen i höstas, som suppleanter, är Reidar Jönsson och Benkt Lundgren. Vi får halta vidare tills vi fått ordning på den tänkta framtiden

När vi väl har träffat Sjöfartens kultursällskaps styrelse kommer vi att kalla till fortsatt årsmöte för att redovisa resultatet, med förhoppning om att vi kan fortsätta producera antologier med historier om sjölivet.

Som alla säkert redan vet har vi svårt att få in nya medlemmar som stannar och kan hjälpa till i föreningen. Medlemsantalet sjunker stadigt av olika skäl, ointresse, sjukdom och ålder men också på grund av det minskande antalet svenska sjömän i handelsflottan, korta hamntider, restriktioner i hamnarna med mera. Ett samgående med Sjöfartens kultursällskap kan ge oss nya möjligheter och fler författare som kan bidraga till bra läsning.

Med hälsningar Rolf Öström

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *