Framtidsvyer…

DSC_0009-284x300

Året närmar sig nu sitt slut. För Bokanjärernas del har året varit att medlemmar har deltagit i Bokmässor och på annat sätt visat sig i föreningens namn. Genom hemsidan och på Facebook har Bokanjärerna även deltagit med inlägg då det gäller författarskapet främst.

Vad som ändå är idag och in i nästa år är att Bokanjärerna som förening måste bli mer kända ute i författarkretsar och att även få fler medlemmar in i föreningen som vill verka för att skriva och att föra sjömanskap och livsfrågor mm ut i samhället. Allt att därigenom ge tydlighet åt vår verksamhet samtidigt som intresse skapas för föreningen Bokanjärernas framtid.

Bokanjärerna har mycket att tillföra och skapa debatt om då det gäller föreningens verksamhet innehållande frågorna om sjömanslivet i igår och idag. Ombord i Svenska fartyg finns det säkerligen sjömän som har tankarna på att skriva och berätta lika som vi äldre pensionerade sjömän hade även då en gång. Bokanjärerna måste bli än mer framträdande inom sjöfartskretsar än vad vi är idag. Under året som kommer måste kursen läggas så att vi når fler sjömän där vi kan berätta om vår verksamhet som förening.

IMG_2116Bokanjärerna har hållit ett medlemsmöte med tolv medlemmar närvarande vilket måste betraktas som bra då medlemskåren idag består av ett sjuttiotal medlemmar spridda över hela landet. Medlemmarna på mötet hade en bestämd uppfattning om att Bokanjärerna har framtiden för sig. Som ordförande för föreningen har undertecknad tagit ansvaret för att vi når målsättningen om att vi måste får fler medlemmar till oss för att utvecklas som förening.

Vill med detta inlägg meddela att till Årsmötet ska styrelsen komma med förslag om verksamhet i en verksamhetsplan som förhoppningsvis visar färdriktningen så att föreningen växer och vi därmed når dem vi behöver nå. Allt för att få en mer frekvent föreningsverksamhet om livets glädje och även dess vedermödor där författare möts och delar med sig av sina egna erfarenheter.

Här några synpunkter och klokskap med brev från medlemmar om vad föreningen bör syssla med:

Göran C-O Claesson.

Hemsidan förstår till och med jag nu. Den bör under alla omständigheter vara viktig. Ger möjligheter att införa foton med tankeväckande bildtexter.
Det viktiga för medlemmar i ett författarsällskap är, enligt min erfarenhet, att  sällskapet ger dem möjlighet att publicera sina mästerverk. Ett publicera en antologi som ebok är mycket billigare än som pappersbok.
Det finns marina läroverk, och där måste skrivas uppsatser. Att skriva novell är en utmärkt övning för tänkande och formulerande!

Vänliga hälsningar i dagmörkret
Göran

Kaj Talik

Jag har ett förslag till verksamhet som visserligen är gammalt, men som jag tror förtjänar att dammas av: Att åter starta en skrivarkurs där tonvikten är lagd på att hjälpa varandra med stöttning och att komma igång med gamla projekt eller nya drömmar. Mötena kan vara tvådagars med tämligen långa uppehåll och av social karaktär.

Lena Sjöberg Uddebrant.

När det gäller Bokanjärerna så tycker jag och några andra att vi har haft sååå trevligt på skrivarverkstäderna och gärna skulle gå kurser igen. Det måste ju inte heller vara skrivarkurs, man kunde kanske ha fotografering eller teckning etc.

Men det behöver kanske  komma  mer och nytt blod, så vi är flera som vill skriva och ge ut böcker. Jag skrev en gång förut om det till någon där  i klubben. Kunde man göra det så billigt som möjligt  så kunde man kanske sända mail till alla rederier och be dem sända ut kopior till sina separata båtar. Och  det ska ju gälla folk i Vänern eller de som jobbar på vanliga vägfärjor  det kan ju vara ilandgångna människor som varit ute längre till sjöss innan de hamnade där. Alltså inte bara stora båtar över jordklotet.

Meddelandet kunde vara vad Bokanjärerna står för och vill. Hur mycket medlemsavgiften kostar.  De som har historier men inte tycker sig kunna skriva kunde ju få hjälp av medlemmar (det finns ju de som redan har visat sig villiga att hjälpa till med kanske för nån mindre penning. Detta både med  språket och stavningen. Eller om det finns de som tecknar eller målar med sjöanknytning. Det är ju så mysigt bara att komma in på klubben och prata med helt nya bekantskaper eller såna man känner. Alla kanske inte vet så mycket om det.  Själv var jag till sjöss ganska länge men hade luddiga idéer om vad det var.

Detta är skrivet i all hast, men hoppas att det kan tas emot välvilligt. Det vore sorgligt om klubben upphör. Varenda människa har i stort sett massor av berättelser i sig. Det har man ju märkt ute till sjöss också.

Vänligen Lena Sjöberg Uddebrant

Reidar Jönsson

Jag tycker att Bokanjärerna ska finnas, och att man inte behöver ha så höga målsättningar.

———————————–

Några röster om vad man tycker och tänker. Säkerligen finns det fler synpunkter. Uppmanar härmed alla medlemmar att skriva i hemsidans gästbok om vad man tycker och hur föreningen ska var i framtiden. Gästboken är ett forum där man kan ventilera vad man vill och tycker. Uppmanar alla att även då man är på Facebook att man delar vad som kommer från Bokanjärerna. Vi måste bli bättre på att marknadsföra oss. Detta är en utmaning som står framför oss och hoppas att vi tar den under året som nu om några veckr står framför oss.

 

Önskar alla medlemmar och övriga som läser här en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR

Krister Lumme ordf

jul-girlanger

cropped-cropped-cropped-cropped-logga_bokanjarerna12

 

 

 

Det här inlägget postades i Ordförande har ordet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *