En uppmaning från valberedningens ordförande/Bokanjärerna

1502459_397599287084415_6364768455114428336_o

 

Till samtliga medlemmar i föreningen Bokanjärerna.

 

Stockholm den 26 december 2015

Hej.

Jag heter Thore Hansson och är relativt ny som medlem i föreningen. På årsmötet den 10 april i år blev jag vald till sammankallande i valberedningen. Mitt jobb är således att få fram kandidater inför årsmötet 2016.

Årsmötet 2015 gav också valberedningen uppdraget att rätta till den obalans som uppstått under årens lopp vad gäller mandatperioder för styrelsens ordinarie ledamöter. I princip bör ledamöterna väljas så att årligen maximalt halva antalet ledamöter är i tur att avgå.

Enligt våra stadgar skall styrelsen bestå av minst fem(5) och högst elva(11) ordinarie ledamöter och fyra(4) suppleanter. Vidare skall det finnas en revisor, en revisorssuppleant samt en valberedningen bestående av tre ledamöter.

Vid genomläsning av protokollen från de två senaste årsmöten och med hänvisning till det uppdrag valberedningen har för att rätta till obalansen nämnd här ovan, så kommer valet vid nästa årsmöte att handla om minst följande befattningar och mandatperioder.

 • Tre ordinarie ledamöter på två år
 • Fyra styrelsesuppleanter: två suppleanter på två år och två på ett år
 • En revisor på två år
 • En revisorssuppleant på ett år
 • Två ledamöter i valberedningen på två år

Jag utgår från att du som medlem i vår förening vill att föreningens verksamhet skall fortgå och förhoppningsvis också utvecklas. För att dessa förhoppningar skall kunna förverkligas så måste fler engagera sig i styrelsearbetet. Jag vädjar därför till dig att tänka till om vad du kan bidra med. Kan du själv tänka dig att kandidera för en styrelsebefattning? Känner du personer som du tror skulle kunna göra en insats? Hör av dig omgående till mig per mail thore.ha@telia.com eller per mobil 070 654 74 74.

Med de bästa hälsningar och Ett Gott Nytt År.

Thore

 

Tack Tore.

Som ordförandeDSC_0009-284x300 för föreningen vill jag uppmana alla att ta del av Tores uppmaning här.  Bokanjärerna behöver fler som engagerar sig och att vi därmed blir mer synliga ute i landet än vad vi varit hitintills.

Bokanjärerna är en betydelse som många inte har en aning om. Själv såg jag på nyhetsplats att Bokutgivningen idag domineras av deckare utgivningar där den den verkliga bilden av samhället inte tas tillvara av läsaren mer än att det är mord och elände som fascinerar.

Bokanjärerna är av betydelse i den bemärkelsen att vi som skriver om sjömanslivet är arbetare författare i ordets rätta bemärkelse och då främst när det gäller sjölivet och dess vedermödor.

Tyvärr är arbetare författaren på utdöende enligt media och även vetare då det gäller litteraturen. Här har Bokanjärerna sin plats i att marknadsföra arbetare författarna och därmed bli jämlika med deckare skrået.

Med vänlig hälsning om Ett Gott Nytt År

Krister Lumme ordf

cropped-cropped-cropped-cropped-logga_bokanjarerna12

 

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En uppmaning från valberedningens ordförande/Bokanjärerna

 1. robert kalmér skriver:

  Jag kan faktiskt tänka mig att vara styrelsemedlem i Bokanjärerna, fast jag ännu inte är
  medlem. Kika in på min blogg robertskalman.blogg.se för att se vem jag är. Syns på Katarina
  Sjöfartsklubb ibland. Det är jag med rullatorn. Älskar våran Kicki och är gammal gymnasiekompis
  med Sjömannens förre redaktör Lennart Johnsson. Är sjökapten,läste i Härnösand. Har seglat i nästan alla svenska rederier, som inte finns idag. De sista 20 åren som skeppare i Färjerederiet, pga stor familj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *