CORONA HAR BLIVIT EN AFFÄRSIDÉ!

  Den pandemi som drabbat världen i form av Coronaviruset har många dragit nytta av i form av produkter med samma namn. Det har gjorts ballader om det, kepsar säljs med Corona märket liksom tröjor och annat skräp. Ett öl som burit namnet Corona har funnits långt före pandemin dök upp som en farsot och det är till och med gott. Men att göra affärer med pandemi namnet är i mitt tycke osmakligt. Jag skulle aldrig komma på tanken att köpa en keps och gå omkring och skylta med det namnet.

 Folkhälsomyndigheten har uppmanat oss att följa vissa regler vilket jag och min hustru följt till etthundra procent. Vi är 70 plus och får nöja oss med att vara i karantän. Det har vi varit i drygt fem månader nu. Det har varit och är en jobbig period då man inte ens kan gå och handla sin mat för dagen. Som tur är har vi goda grannar och vänner som hjälper oss. Hustrun har lärt sig att göra större inköp på nätet och det fungerar. Men man har begränsningar, får inte ens åka kommunalt då vi inte behöver det för jobbets skull. Själv råkade jag ut för en besvärlig knäskada i början av februari som medförde att jag inte kunde köra bil eller röra mig normalt på tio veckor.

 Vi äldre skall skyddas säger FHM. Visst, en bra tanke. Men eftersom myndigheterna vet hur demonstrationer brukar gå till så tilläts det med resultatet av enorma skadegörelser och misshandel. Dessutom samlade demonstrationerna i storstäderna tiotusentals personer istället för femtio som pandemireglerna tillät. Nu kan vi få se smittan spridas ytterligare precis när man börjar få bukt med den. De politiska motståndarna till regeringen gör dessutom politik av pandemin och som KD ledaren påstod i direktsändning i TV att man med berått mod tagit livet av tusentals människor. Det är osmakligt. Även SD ledaren höjde rösten med i princip samma budskap.

 Nu skall ett vaccin tas fram och samtliga vaccineras. Jag är kluven till att ta emot mer gifter i kroppen än de jag redan har. Vi får se när den tiden kommer. Nu är det bara några dagar kvar tills vi får resa inom landet. Den 13 juni är första resdagen. Själv känner jag folk i min ålder som redan rest. Regler är till för att brytas verkar det som.

 Det kunde vara kul att veta hur ni andra upplever pandemin och jag hoppas verkligen ni fått vara friska. Men det beror mycket på en själv. Skriv gärna och berätta. Kanske ni till och med håller på att skriva en bok om Corona pandemin. Lycka till.

 Trots de problem som denna pandemi ställt till med så är våra dock små. Nu kan man bara hoppas att det snart är över, att folk kan börja resa, att folk får sina jobb tillbaka, att industrin och resebranschen reser sig ur askan. Och så lyfter vi på solhatten och hoppas att all sjukvårdspersonal får bättre anställningsvillkor och en välbehövlig semester.

 

   Trevlig sommar önskar jag till er.

   Stig Elenius

 

Det här inlägget postades i Aktuellt, Redaktören har ordet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *