Bokanjärerna inbjuder till ny skrivarkurs / antologi.

Bokanjärerna har givit ut sin fjärde Antologi som fick namnet ”Kasta Loss”. Titeln är en sjöterm om att man kastar loss förtöjningarna och lägger ut med ett fartyg eller något annat som flyter på vattnet. De tidigare Antologierna Trampa Däck, Springa Läck och På Fallrepet har även de anknytning till sjömanslivet och dess betydelse.

Bokanjärerna har nu beslutat att ge ut en femte Antologi. Boktiteln har bestämts till något så underfundigt som “DIKT MIDSKEPPS.” Sjötermen kan översättas i meningarna rakt på. Betydelsen kan även tolkas så att utrymmet i boken ska handla om att här kan den som har sjömansliv eller havet inom sig sätta sig ned och skriva om egna upplevelser med anknytning till sjön rakt på. Har du själv tankar om titeln kan du ge uttryck för detta i vår Gästbok här på vår hemsida.

Läs mer här:  Hans Claesson om  Dikt-Midskepps

Bokanjärerna vänder sig idag med en ny Antologi till dagens sjömän. Konstateras kan att under föreningens tioåriga verksamhetsår har mycket handlat om gårdagen där dagens sjöfart inte kommer på pränt som de borde göra. Samtidigt ser vi även att man inte ska behöva vara sjöman för att vara medlem hos oss för att lära sig skriva. Bokanjärerna ska och är en förening för alla som har anknytning och intresse till vad som pågår utmed vår kust och insjöar lika som det gör ute på världshaven.

Bokanjärerna förbereder/ startar nu åter en  skrivarkurs. Inriktningen är att alla som vill få mer kunskap i skrivandets konst kan göra det hos oss samtidigt som erbjudandet ligger i att även delta i vår nästa Antologi. Anmäl dig här till ordf för intresse.

Mer om skrivarkursen. Tid och plats kommer inom kort.

med vänlig hälsning

Krister Lumme ordf.

mail: krister.lumme@telia.com

tfn: 0722116773

 

 

Det här inlägget postades i Kurser. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bokanjärerna inbjuder till ny skrivarkurs / antologi.

 1. Sylvia Sandelin skriver:

  Jag är intresserad av skrivarkursen! Samlar material och skriver på en bok om ffa västkusten. Jag skulle säkerligen behöva ta del av allas erfarenheter ombord på, i mitt fall, mindre fartyg. Den tidsepok jag skriver om är tiden under andra världskriget.
  Privat seglar jag gaffelrigg.

  • Webbmaster skriver:

   Hej Sylvia.
   Såg ditt inlägg först idag. För att komma med i vårt gäng så måste du bli medlem. Kolla på vår hemsida här hur du gör. Läs sedan vidare om vår skrivarkurs som kommer att starta någon gång under nästa år.
   Hälsar dig välkommen till oss om du nu känner för det.
   mvh
   ordf Krister Lumme

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *