Bokanjärerna i Sjöfararmontern

Här är en bild från Bokmässan, som kommer från Krister Lumme (han är själv med i bilden). Hoppas att mässan har inspirerat fler att skriva om livet till sjöss.

Om Webbmaster

Skutseglare, ångentusiast, författare och professionell lektör.
Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Bokanjärerna i Sjöfararmontern

 1. Krister Lumme skriver:

  Hej Stig.

  Läste detta just nu idag 2018-12-06.
  Håller med dig att det är beklämmande illa att vi inte ens nämns då det gäller vårt engagemang inom sjöfart och den litteratur vi representerar från media.

  Vad detta handlar om är att vi måste bli mer aktuella i att peka på brister då det gäller media om sjöfart och varför vi inte finns med. Allt handlar om bli sedda. Själv har jag ett ansvar som ordförande att föra vårt engagemang ut till media. Försöker så gott jag kan. Men vill ändå peka på att alla måste vi som medlemmar äga ett intresse i att vi blir sedda.

  Vid vårt årsmöte får vi nog ta en ordentlig diskussion om en hel del. Vi är en renommerad förening som är unik då det gäller författarskapet inom sjöfartsnäringen både igår och idag. Vad som gäller är att marknadsföra oss mer än vad vi gör idag så fler får vetskap om vår existens vilket tydligt inte är fallet idag.

 2. Stig Elenius skriver:

  I tidningen “sjöbefälen” fanns en tvåsidig artikel om Bokmässan i Göteborg. Ett flertal författare är omnämnda dock ingen från vår förening Bokanjärerna. Inte heller nu blev vi omnämnda med ett enda ord. För mig verkar det som en bojkott av föreningen och man kan ju undra, varför! Både Svensk sjöfartstidning och Sjöbefälen går ju ut till mängder av läsare inom sjöfartsnäringen och bokmässan, den största i Skandinavien.

 3. Stig Elenius skriver:

  Angående bokmässan i Göteborg.
  Läste om den i Svensk Sjöfartstidning och vilka som var representerade där. Vad jag kunde konstatera var att det inte stod ett enda ord om vår förening och deltagande. Det verkar som vi gång efter annan blir bortglömda trots många försök att sätta oss på “sjökortet”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *