Åter dags för årsmöte…

Hej Bokanjärer. Åter dags för Årsmöte.

Nu är vi åter inne i ett nytt år med nya verksamhet som förhoppningsvis kommer att utmynna i samma verksamhet vi har verkat i under det senaste året. Vår femte antologi om Dikt Midskepps har mottagits på samma sätt som övriga verk under åren. Vad som ändå kan konstateras är att vi inte har sålt lika många böcker som vi brukar göra. Vill härmed informera och även göra ett inlägg ang detta.

Vår verksamhet är mycket beroende av vad ni som medlemmar vill med föreningen Bokanjärerna. Den viktigaste agendan är att vi ger ut våra antologier. Finansiering gör vi själva. Detta genom att vi som medlemmar köper in ett antal böcker till oss själva där vi sedan säjer dem till bekanta eller till de som vill läsa om sjöfart och sjömansliv som den har varit och som den är. Detta har idag visat sig att vad vi måste ha som intäkter för att bedriva vår verksamhet har minskat i takt med att medlemskapet även har halverats sedan starten för elva år sedan. Här måste vi bli mer aktiva vi som vill att Bokanjärerna ska överleva som förening. Vad som nu stundar är vårt årsmöte. Detta kommer att hända den 15 april på Katarina sjöfartsklubb kl 12:00. En kallelse kommer till er i vanlig ordning.

När det gäller årsmötet har Bokanjärerna idag ingen valberedning som fungerar. Vid förra årsmötet beslöt mötet att styrelsen skulle verka för att vi skulle få en valberedning som nu till årsmötet skulle föreslå Bokanjärer till styrelsen. Som ordf. har jag  försökt på alla sätt att få tag i några som vill ta uppdraget. Tyvärr så har vi misslyckats. Uppmanar nu er medlemmar att föreslå en valberedning eller själva till årsmöte välja kandidater till styrelsen. Härmed uppmanar jag er att ta kontakt med mig eller någon i styrelsen för att delge era tankar eller om intresset finns att fungera hos någon av er som valberedare. Mejl och tfn finns i visitkortet här under

Här finns protokollet från årsmötet 2019. Bokanjärernas Årsmöte april 23 2019

Väl mött till Årsmötet.

Det här inlägget postades i Aktuellt, Ordförande har ordet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *