Ang Verksamhetsplan för Bokanjärerna 2016.

cropped-cropped-cropped-cropped-logga_bokanjarerna12

Hej Bokanjärer.

DSC_0009-284x300Bokanjärerna har nu hållit årsmöte på Katarina Sjöfartsklubb i Stockholm. Mötet visade att det finns ett stort intresse av att Bokanjärerna ska fortleva och att därmed utvecklas med fler medlemmar som därmed flyttar upp agendan ett däck till och då förhoppningsvis med att medelåldern inom Bokanjärerna sänks och att vi därmed även får in medlemmar i föreningen som idag är sjömän och därmed kan berätta om dagens sjöfart som den är och hur den utvecklas. Konstituerande styrelse beslöt med anledning av årsmötets förslag vad föreningen ska verka i och hur detta ska formaliseras.

Styrelsen beslutade att en ny antologi skall utges där en tidsplan med utgivning inför bokmässan i Göteborg 2017 ska vara målet. En arbetsgrupp med fyra ansvariga har bildats i vilken Jörn Hammarstrand (sammanhållande), Rolf Öström, Hans Claesson och Lennart Öquist kommer att ansvara för utgivning och allt arbetet som där ingår.

En sida ang. detta kommer att läggas ut på hemsidan där arbetsgruppen kommer att informera om vart man lämnar förslag samt manus. Förslag om namn till den fjäre Antologin kan man redan nu börja fundera på samtidigt som man kanske där formaliserar sig själv i att delta med manus. Redan nu kan man maila Jörn Hammarstrand jorn_hammarstrand@gmail.com för uppslag och annat som kan tänkas vara formgivande för en ny Antologi tillsammans med de tre tidigare utgivningarna Trampa Däck/ Springa Läck/På Fallrepet.

Styrelsen diskuterade även ingående och väl en verksamhetsplan som styrelsens ledamöter fick ta med sig hem som hemläxa. Styrelsen beslöt att ett förslag till verksamhetsplan ska antas på nästkommande styrelsemöte som kommer att hållas den 10 juni. Härmed uppmanar jag alla medlemmar att även komma med förslag till verksamhet som vi därmed kanske kan införa i vår verksamhetsplan. Har man något att tillägga eller att dra ifrån kan man maila mig på krister.lumme@telia.com

Styrelsen lade därför sammantaget grunden i verksamhetsplanen med att föreningen måste söka sig till olika sammanslutningar/föreningar/ sällskap. Detta att därigenom göra Bokanjärerna synliga i kulturella kretsar där vi idag inte är tillräckligt synliga för att därigenom visa vilka vi är och vad vi vill göra. Föreningen måste även söka ekonomiskt stöd för att kunna utvecklas vilket styrelsen diskuterade ingående och som även detta ska finnas med i verksamhetsplanen. Bokanjärerna ska därmed medverka vid Bokmässan i Göteborg. Som ordf. har jag fått meddelande om att Bokanjärerna fått tilldelat 25 minuter tid att utveckla Bokanjärernas verksamhet.  Övriga Bokanjärer kan även delta och visa upp sina böcker i Sjö montern som det även populärt talas om i sjöfartskretsar mot de kriterier som jag även meddelat om här på hemsidan.

Styrelsen diskuterade även målgrupper för Bokanjärerna där färjetrafiken är en målgrupp tillsammans med Ålänningarna som mer borde bjudas in till Bokanjärerna. Skrivarkurs-deltagare är även de är en målgrupp föreningen ska försöka nå för att därigenom erbjuda ett medlemskap som utvecklar Bokanjärernas verksamhet. Skrivarkurser har föreningen erbjudit medlemmarna tidigare. Styrelsen har nu för avsikt att återigen ta upp frågan om intresse finns för att till hösten starta en skrivarkurs.

När det gäller i övrigt så har kunde ingen valberedning väljas på årsmötet. Här uppmanar jag medlemmarna att anmäla sitt intresse för Uppdraget. Valberedningen är föreningens viktigaste uppdrag. Hoppas du som läser här anmäler ditt intresse som är av stort värde då det gäller Bokanjärernas framtid som förening.

Vad som även inte kunde väljas på årsmötet var en revisor. Jag uppmanar även här att om det är någon som läser här kan tänka sig ta an sig revisionsuppdraget. Den nya styrelsens sammansättning finns att läsa på hemsidan Styrelsen – Bokanjärerna. Vidare kommer Årsmötesprotokollet att läggs ut här så fort detta är justerat i vanlig ordning.

Mariefred i april månad 2016

Med vänlig hälsning Krister Lumme ordf.

webbmaster@bokanjarerna.se

img078

Om Webbmaster

Skutseglare, ångentusiast, författare och professionell lektör.
Det här inlägget postades i Ordförande har ordet. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ang Verksamhetsplan för Bokanjärerna 2016.

  1. stig elenius skriver:

    Krister!
    Verksamhetsplanen som styrelsen beslutat om ser ju bra ut och det kommer att visa hur engagerade vi medlemmar är. Nu gäller det för projektgruppen för antologin att börja jobba och jag är inte orolig för det när Jörn är med i den. För medlemmarna är det av stor vikt att börja skriva noveller som sedan bedöms av en eller flera lektörer före publicering.

    Jag är förhoppningsfull inför framtiden och önskar styrelsen all framgång i det fortsatta arbetet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *