Dikt midskepps nu snart i hamn. Boksläpp den 24 oktober…

Hej Bokanjärer.

Då är vi nu inne i årets första höstdagar. Med detta stundar det utgivning av Bokanjärernas femte antologi. Vill med detta visa på att föreningen åter visar på vad vi med små medel åstadkommer. Att med ett sextiotal medlemmar ge ut böcker är en bragd på många sätt. Vill härmed tacka vår utgivningsgrupp Hans Claesson Rolf Öström och Thore Hansson för deras arbete som de bidragit med så att vi kommit i hamn med den femte antologin Dikt midskepps.

Boksläpp kommer nu att hållas på Katarina Sjöfarts klubb den 24 oktober kl 12:00. Program kommer att delges här på vår hemsida. Man kan även i samband med utgivningen köpa boken med signering av författare som bidragit till bokens uppkomst.

När det gäller Bokanjärernas framtid i skrivandets värld har styrelsen diskuterat en ev. sjätte Antologi. Föreningens främsta uppgift är att uppmuntrar till skrivande samtidigt som vi även ska arrangera skrivarkurser för våra medlemmar. Vi återkommer i början på nästa år med planering av detta. Styrelsen har även beslutat att mera inrikta oss på att få ekonomiska bidrag för att utveckla vår verksamhet. Föreningens ekonomi tillåter inte idag att vi kan åka ut på bokmässor och andra evenemang för att göra reklam för oss. Idag förlitar vi oss på att med medel som vi själva bistår med och som gör att vi kan finnas med på bokmässor av dignitet som den t.ex. i Göteborg varje år. De som medverkat har alltid betalt ur egen ficka för att medverka. Vad vi behöver är medel till att mera synas ute  i den litterära världen för att där visa vilken stor tillgång föreningen Bokanjärerna är och som vi i fortsättningen även ska vara.

Vad jag även som Ordförande för föreningen åter vill påpeka är att alla medlemmar borde vara mer aktiva och bidra till att föreningen utvecklas med idéer och skrivande som vi kan delge här på vår hemsida för diskussion. Idag visar det sig att av sextio medlemmar har hälften betalat sin medlemsavgift. Detta med att vår kassör i omgångar har aviserat i omgångar om betalning.

Ställer min åsikt om att när man är med i en förening har man en avgift inlagd i medlemsavgiften för att föreningen ska ha råd med att administrera föreningen. Kan även påpeka att jag hade en diskussion med en medlem som sade upp medlemskapet med motivering av att han ansåg sig inte erhålla något av föreningen. Frågan jag ställer är vad man förväntar sig av medlemskapet? Min åsikt om att finnas med i en förening är medlemskapets värde. Där finns man med för att göra något man anser var viktigt och som man vill bidra med till. Detta gör man tillsammans. Har man inte denna ordning med sig ser man inte medlemskapets värde. Då ser man något annat. Om vi ska utveckla vår förening ska vi göra det tillsammans med idéer och förslag som alla i föreningen ska erhålla nyttan av.

 Vad jag även här som ordförande vill påminna om är att vi nu om någon månad åter går in i ett nytt år. Detta medför att vi åter ska ha ett årsmöte och där välja medlemmar till styrelsen för fortsatt verksamhet. Härmed uppmanar jag alla medlemmar att även bidra till förslag om namn till styrelsen till vår valberedning. Vad jag även lägger till är från mitt inlägg här är att det är medlemmarna som är föreningen. Styrelsen verkställer medlemmarnas förslag. Vid förra årsmötet åtog sig styrelsen att verkställa beslut om ny Antologi. Uppdraget är nu fullgjort till stora delar. Med dessa rader önskar jag alla välkomna till Boksläppet av Dikt midskepps.

Ordf. Krister Lumme

Det här inlägget postades i Aktuellt, Ordförande har ordet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *