Rapport från Styrelsen…

DSC_0009-284x300Hej Bokanjärer.

Bokanjärerna styrelse har hållit sitt sista möte innan sommaren. Här kommer en liten rapport om vad som har avhandlats i samklang med formalia som hör till en styrelses arbetsordning.

Glädjande  är att föreningen under våren har ökat med fyra medlemmar. Styrelsen hälsar våra nya medlemmar välkomna och hoppas att de ska trivas tillsammans med oss där vi idag har en hel del på agendan. Mycket kommer att sjösättas under hösten som alltid kommer då sommaren blommat ut.

När det gäller nästa Antologi har Styrelsen beslutat att arbetsnamnet ska vara ”Kasta Loss”. Allt vad som händer avseende antologin kommer att läggas ut på hemsidan så fort något av intresse kommer i dagen. Frågor mm kan man göra bäst till Jörn Hammarstrand som är ansvarig för vad som händer då det gäller antologin.

När det gäller skrivarkursen har två personer anmält sitt intresse. Vi måste bli ett antal till för att ro iland det hela. Alla medlemmar uppmanas att lobba för skrivarkursen. Hemsidan rapporterar även här om vad som händer. Vad som idag har delgetts är vad som gäller fram till om något annat ska förändras.

Vad som är i övrigt har styrelsen beslutat att tioårsdagen för Bokanjärerna ska uppmärksammas på ett bra sätt där vi även hoppas få uppmärksamhet för den kulturella gärning vi bedriver då det gäller sjöfart främst. En kommitté har börjat sitt arbete för detta. Även här uppmanar jag medlemmarna att komma med förslag till evenemanget som kommer att ske i november månad. Bokanjärerna är en förening unik i alla dess delar. En förening som med små medel givit ut tre antologier tror jag inte någon kan uppvisa och som Bokanjärerna presterat. Här har vi en hel del att delge intresserade av sjöfart och den kultur som där finns och som vi som förening har som uppgift att berätta om.

Styrelsen beslöt att även finnas med i det Långa bokbordet som traditions enligt alltid återkommer i Stockholm under augusti månad. Här återkommer vi på hemsidan om formalia för detta.

När det gäller landets största bokmässa i Göteborg kommer Bokanjärerna att delta med undertecknad i Sjöfartsmontern där jag kommer att hålla ett anförande avseende Bokanjärerna och vår verksamhet. Vill man själv delta här måste man vara medlem i Sjöfartens Kultursällskap. Mer om detta återkommer jag med då detta blir aktuellt fram i september månad. Mer om Sjöfartens kultursällskap här:  Välkommen till Sjöfartens Kultursällskap | Sjöfartens Kultursällskap

Styrelsen diskuterade även deltagande på övriga håll som har innehållet om sjöfart och allt som där ingår. Fortlöpande ska arbetets innehåll för föreningen vara att vi måste visa oss mer ute på Bibliotek och evenemang där vi kan göra vår röst hörd. I min egenskap av ordförande för föreningen uppmanar jag därför er medlemmar att höra av sig till mig eller någon i styrelsen då man själv ser eller hör något där vi Bokanjärer bör finnas med och visa vilka vi är.

Med dessa rader önskar jag alla medlemmar en skön och härlig sommar.

Krister Lumme ordf

img078

Det här inlägget postades i Aktuellt, Ordförande har ordet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *