Om Årsmötet 2016.

Hej alla medlemmar.

Ett nytt förenings år har börjat. Med detta ska Bokanjärerna hålla årsmöte in i det nya och göra bokslut över det gamla. Denna gång är DSC_0009-284x300Årsmötet mer viktigt än tidigare. Bokanjärerna måste och ska hitta en agenda vidare större än vad den varit. Detta för att Bokanjärerna i framtiden ska bli en förening som visar betydelse där vi finns som författare där vi visar och skriver om sjöfartens betydelse igår lika som den är idag.

Under ett år har jag varit förtroendevald som föreningens ordf. Då jag blev tillfrågad om uppdraget hade jag en diskussion med mig själv om hur jag skulle förhålla mig till föreningen och till på detta leda denna. Vad som var och fortfarande är min fasta uppfattning är att Bokanjärerna måste fortleva och utvecklas.

Under året som gått har jag kunnat konstatera att så har det blivit i positiv bemärkelse om än sakta men ändå säkert. En negativ trend är att vi har en medlemskår där medelåldern är hög. Några medlemmar har avlidit under året. Några har kommit till. Vad som måste bli Bokanjärernas första uppdrag och prioritet ett är att föreningens medlems kår föryngras. Här måste Bokanjärerna försöka nå ut till de som seglar idag med att det finns en författarförening sjömän där även landbaserade intresserade är välkomna in till oss och berätta om dagens sjöfart lika som de äldre berättar om gårdagen.

Vill med dessa rader här uppmana alla medlemmar att till Årsmötet komma med idéer och förslag till utvecklandet av föreningen. Vi medlemmar måste ta ett mera ansvar för föreningens fortlevnad. Detta med att engagera sig för föreningen så att vi blir kända ute bland allmänheten mer än vad som är fallet idag.

Här kommer förslag till datum för årsmötet som kommer att hållas som vanligt på Katarina Sjöfartsklubb i Stockholm.

Förslaget är att årsmötet hålls fredagarna den 1:a / respektive 8:e eller 15:e april. kl 11,00 på nämnd adress.

Det är även dags att nu skriva motioner. Den som har något de vill förändra eller tillföra in i föreningen måste motionera om detta så Årsmötet kan ta beslut om en förändring vilket är medlemmarnas uppdrag på Årsmötet.

Motioner skickas senast torsdag den 10 mars till:

krister.lumme@telia.com

Med vänliga hälsningar

Krister Lumme ordf.

cropped-cropped-cropped-cropped-logga_bokanjarerna12.jpg

Om Webbmaster

Skutseglare, ångentusiast, författare och professionell lektör.
Det här inlägget postades i Aktuellt, Ordförande har ordet. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Om Årsmötet 2016.

 1. per-ake.akesson@telia.com skriver:

  Snälla Krister!
  Var noggrann med vad vi medlemmar informeras om.
  Visst vill vi boka in kommande årsmötesdatum i agendan.
  Årsmötet är vi medlemmars forum för Bokanjärernas framtid.
  Det finns många kompetenta medlemmar som mer än gärna engagerar sig.
  Nya medlemmar har framtidens kunskaper för att på ett modernt sätt sprida “båtåkandet på modernt sätt”
  Förlig Vind önskas i framtiden.
  GFBF har sitt vintermöte 11 februari där jag deltar mer om det kan Bokanjärernas. styrelse informera om.
  MVH
  Sjökapten Per-Åke Åkesson. Sjökaptenexamen 1970. Skvalpordförande 1968-1970 Fartygsbefäl i 30-talet handelsfartyg under svensk flagg.. Jag är vald ledamot av Bokanjärernas valberedning tillsammans med Sjökapten Thore Hansson som är sammankallande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *