Till alla Bokanjärer och eventuella Bokanjärer…

DSC_0009-284x300Vill härmed tacka för förtroendet att vara ordförande för föreningen Bokanjärerna. Själv var jag en av dem som var med då föreningen bildades. Har under åren varit engagerad från och till i en verksamhet som jag ser som verkligt viktig i att förmedla sjömansliv igår och i nutid. Delger här mina egna funderingar om föreningen Bokanjärernas framtid som förening och vad föreningen har för betydelse för mig som Bokanjär och nu som ordförande för föreningen.

Föreningen behöver nå de sjömän som finns ute i fartygen idag samt de som verkar och arbetar inom sjöfarten. Allt för att berätta om dagens sjöfart som har utvecklats enormt hela vägen från Columbus dagar fram till idag.

Därför kommer jag här med en inbjudan. Föreningen Bokajärerna är en unik förening. Bokanjärerna har i sin verksamhet mycket berättat om gårdagens sjöfart där den yngre generationen sjömän ofta idag inte till föreningen ger sig till känna för att förmedla dagens arbete till sjöss. Jag inbjuder härmed den yngre generationen sjömän att ta del av vår verksamhet och som har skrivklådan i fingrarna och vill berätta där vi i medlemskapet erbjuder medlemskapets värde att tillhöra en grupp som skriver om sjömanslivets vedermödor och glädje. Säkerligen finns det sjömän som finns ute i fartygen där de har mycket att berätta om hur sjömanslivet är idag mot hur det var igår. Lika säkert finns det sjömän som skriver och har författarambitioner men som inte känner till att man kan få hjälp och stöd i att berätta. Föreningen Bokanjärerna inbjuder att ta del av vår verksamhet där vi inom föreningslivet kan ge hjälp och stöd till att kanske ge ute en bok eller att enbart finnas med i ett kollektiv som har sjön i blodet.

Majoriteten av medlemmarna inom Bokajärerna av idag kommer från en generation där sjömanslivet var mer annorlunda förr. Här finns berättarglädjen i blodet i att berätta om sjömanslivets verklighet och nödvändighet för världens befolkning tillsammans med den globala handeln världen över.

Du som finns i fartygen idag. Ta kontakt med oss och hör dig till oss så kan vi berätta vad vi kan hjälpa till med i att delge våra erfarenheter som vi därmed med glädje delar med oss från författarkollektivets skrivande verkstad…

 

Med vänlig hälsning

Krister Lumme ordf

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *