Skrivarkurs för havets kvinnor och män – fortsättare

Sensus i samarbete med Katarina Sjöfartsklubb och Bokanjärerna

Har du varit till sjöss eller kanske bara är intresserad för livet till sjöss och har funderat på att omvandla dina minnen, tankar och idéer till skriven text – i novellform eller som kapitel i en roman eller biografi? Kanske har du uppslag till en fiktiv historia i saltstänkt miljö?
Det blir 5 kurstillfällen på Katarina Sjöfartsklubb, Glasbruksgatan 2 i Stockholm: 9/9, 13/9, 18/11, 19/11 och 20/1-2014. Dessutom kurstillfällen på distans via webben med början v.39.

Mer om kursen
Deltagarna får fördjupa sig i novellformen genom övningsuppgifter, eget skrivande och miniföreläsningar. Vi diskuterar även uppbyggnaden av längre texter, som roman och biografi. Vilka idéer ryms i novellen och vilka behöver ett större format? Vi läser varandras texter, ger och får respons, vilket ger en djupare förståelse för det egna materialet och för skrivandets hantverk. Dessutom kommer sjömansförfattare att gästföreläsa.

Förkunskaper
Kursen är en fortsättarkurs och bygger vidare på termin 1 med samma inriktning, men är även öppen för den som skaffat sig motsvarande förkunskaper på annat vis.

Förberedelse
Fundera gärna på skrividéer, anteckna och ta med till den första träffen. Du kommer förmodligen även på nya uppslag under kursens gång, men det är bra att vara förberedd. Efterhand väljer du ut den eller de idéer som du vill gå vidare med och utveckla och bearbeta till en eller flera texter under kursens gång. Vi diskuterar även publiceringsmöjligheter. Kursen förutsätter självstudier och att tid avsätts för eget skrivande. För att alla ska hinna läsa in sig på varandras texter har vi även kontakt mellan kurstillfällena via webben.

Kursavgift och kursmaterial
Kursavgiften 2350:- inkluderar lokal och fotostatkopiering men ej kurslitteratur och måltider.
Kurslitteratur: Helga Härles bok ”Skriv och skriv vidare. Vägar till texten.” finns hos webbokhandlare, men även till förmånligare pris direkt av kursledaren i samband med kursstart.

Ledare
Helga Härle, som både undervisat blivande lärare i skrivpedagogik och själv fått flera utmärkelser för sina mångåriga insatser som skrivpedagog inom folkbildningen. Se:www.forfattarcentrum.se/forfattarformedling/forfattare

Mer information
För mer info, kontakta Kim Rhedin Hüttner 08- 615 57 56 kim.rhedin@sensus.se

4 reaktioner på ”Skrivarkurs för havets kvinnor och män – fortsättare

 1. Om någon försökt nå mig på den email address jag skrev I min förra kommentar så kanske det blivit problem då ett ”komma tecken” smugit sig in istlllet för punkt,

  Det skall alltså vara; gunnar.gustafsson@gmail.com

  Desutom kanske jag skulle lagt till att eboken är gratis…:-)

  Gamlingen I paradise – som numera har fått lägga skrivandet ”på hyllan” på grybd av n´min kraftigt försänrade syn….

 2. För den son är intresserad. Jag har producerat en ebok ”att skriva sjömansmemoarer” med information om hur man kan samla ihop de minnan man har….
  Kontakta mig ”gunnar,gustafsson@gmail.com” och ge mig din email address så skickar jag materialet. Eboken är producerad I InDesign och konverterad till PDF och avsedd att läsas på dator.
  Ha det
  Gustav

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *