Skrivarkurs för havets kvinnor och män 2011

Skrivarkurs för havets kvinnor och män

 

Du som har erfarenhet av eller kanske bara intresse för livet till sjöss, har du någonsin

funderat på att omvandla dina minnen, tankar och idéer till skriven text i novellform?

Eller du kanske har tänkt ut en fiktiv historia i saltstänkt miljö? Du kan vara 18 eller 80, åldern spelar ingen roll så länge skrivglädjen finns!

 

Tid och plats

Vi träffas fyra dagar under kursen med start i mitten av augusti på Katarina Sjöfartsklubb

på söder i Stockholm, samt återkopplingar via distans på mail. Datum för träffarna är måndagen den 15/8, tisdagen den 16/8, måndagen den 21/11 2011 och den sista träffen är tisdagen den 24/1 2012, samtliga dagar klockan 09.00 – 15.30.

 

Mer om kursen

Deltagarna kommer att få bekanta sig med novellformen genom övningsuppgifter och eget skrivande varvat med föreläsningar om novellskrivandets grundläggande hantverk. En viktig

del av kursen är också att vi läser varandras texter, ger och får respons, vilket ger en djupare förståelse för det egna materialet. Dessutom kommer sjömansförfattare att gästföreläsa.

 

Inför kursen

Ta med dig en skrividé, den arbetar du sedan vidare på till en färdig novell. Den som vill kan därefter delta i föreningen Bokanjärernas uttagning till nästa antologi med möjlighet till publicering. Kursen förutsätter självstudier samt att tid avsätts för eget skrivande. Kontakt mellan kurstillfällen sker via distansundervisning (mail) och är en förutsättning för att alla skall hinna läsa in sig på varandras texter.

 

Kurskostnad samt kurslitteratur

Kursavgift: 1500 kronor per person, inkluderar lokal, fotostatkopiering men ej kurslitteratur och måltider.

Kurslitteratur är Johanna Wistrands e-bok ”Kom igång & skriv” Införskaffa den. Boken kan laddas ned som e-bok från : www.multimanus.se eller www.adlibris.com

 

Kursanmälan & arrangör:

Arrangör är föreningen Bokanjärerna i samverkan med Katarina Sjöfartsklubb och ABF Stockholm. Kursledare: Gun Mörkenstam. Antal deltagare: minimum 8, max 12.

Information och anmälan till gun.morkenstam@folkbildning.net ( telefon för information 08-747 89 41) eller www.abfstockholm.se tfn 08 – 453 41 80

 

Senaste anmälningsdag: 15 juli 2011