Ordf önskar alla en skön sommar tillsammans med lite info….

Hej Bokanjärer.

Så har nu sommaren kommit och står där ute i full blom. I morgon är det midsommarafton. Då ska det firas som vi alltid gjort. Sjömän och f.d. sjömän minns säkerligen många midsommrar ute i andra länders vatten. Själv var jag ombord i ett fartyg då vi råkade ut för en storm som sköljde midsommarfirandet ut i havet då detta begav sig.

För oss Bokanjärer går vi nu in för att till hösten ladda för utgivning av vår femte antologi Dikt Midskepps. Vi har fått in 31 berättelser som en lektör nu håller på och arbetar med. Beräknad utgivning kan bli före Bokmässan i Göteborg eller så blir det någon gång då höstrusket kommer och läsarlusten blir mer frekvent hos bokmalar som läser våra berättelser.

Så långt detta. Då det gäller oss som förening vill jag idag åter påminna om att det är våra medlemmar som gör att vi kan fortsätta som förening. Vad som idag åter kan konstateras är att många av medlemmarna inte har betalt den medlemsavgift som vi finansierar vår verksamhet med. Vi är idag en krympande skara. Medlemsantalet ligger idag på ett femtiotal medlemmar. Med kalkyl om att vi ska ge ut en ny antologi är det så att vi finansierar utgivningen med en stor del av medlemsavgiften. Får vi inte in medlemsavgiften ligger vi dåligt till. Därför ber jag er åter att skicka in avgift  för vår fortsatta existens som förening.

När det gäller hösten aktivitet inom Styrelsen har vi diskuterat att söka medel för fortsatt utgivning från Kulturrådet. Vi avser att diskutera ett projekt som vi i styrelsen ska ta ställning till hösten. Projektet kan innehålla en skrivarkurs där medverkande får lära sig skriva och sedan efter detta skriver ett manus till en sjätte antologi. Vad detta handlar om med kulturrådet i fonden är att vi ska begära medel till detta för att därmed hålla kurser som då blir gratis för den som vill var med och lära sig författandets hemligheter och kunskap. Är det någon som redan här som räknar med ett intresse.   Maila mig på krister.lumme@telia.com.

Med detta inlägg här önska jag alla medlemmar och övriga som läser här en skön och fin midsommar med sedan fortsatt likadan skön sommar fram till hösten då vi åter tar på oss varmare kläder…

Med vänlig hälsning

Krister Lumme ordf.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *