Nu är hösten snart här. Ny ”Antologi” på väg till tryckeriet…

Hej Bokanjärer

Nu har sommaren snart blommat ut. Vi Bokanjärer siktar nu in oss på höstens aktiviteter. Främst  på dagordningen är att vi inom några veckor har en ny Antologi ute på bokdiskarna.

Som ordförande för föreningen känner jag stor tacksamhet till styrelsen och då främst till Hasse Claesson och Rolf Öström för allt arbete de lagt ned för Dikt Midskepps.. Riktar här till dem ett stort tack de visat i sitt engagemang för föreningen Bokanjärerna.

 

Namn och titlar på dem som finns med i Antologin om Dikt Midskepps:

Kaj Talik                            Yolanda

Hans Claesson                Glöm oss inte / Orkandopet 

Lars Melander               Ubåtsincidenten / Cine Atlantico

Hans Gullestad              Jul i sjøen

Håkan Andersson        Nu är allt väl, väl i maskin!

Aino Trosell                     Till en undervattensarbetare

Torbjörn Dalnäs           Poseidon på torra land / God Jul Maria! / Förklaringen

Charlie Andreasson    Var är hon?

Reidar Jönsson             En sjöman kommer hem

Anna Gable                    Holländarens son

Ingela Sand och Leif Norström         Grabbarna

Benny Pettersson        Fortsatt resa med m/s Migolina

Thore Hansson             Den lille havfrue

Anders Ekberg              Nyårsnatt söder om Australien

Stefan Roxenby            Dikt Segelsemester

Göran Sändare             Skottlossning på Filipinerna

 

Mer om bokutgivningen kommer då den är på väg till tryckeriet. Utseendet till bokpärmen är under arbete hos Rolf Öström. Meddelas kan  att denna gång ger vi ut boken med hård pärm vilket ännu mer kommer att utmärka bokens status.

Vad som även kommer att ske i anslutning med bokutgivningen är att vi kommer att hålla boksläpp på Katarina Sjöfartsklubb. Meddelande om tid för detta kommer så fort vi vet när boken kommer att lämna tryckeriet.

I övrigt så har styrelsen beslutat att fortsätta med att ge ut antologier om sjöfolk och sjöfolkets vedermödor i både glädje och sorg. Styrelsen har även beslutat att vi ska arbeta fram ett projekt som ska sjösättas med innehåll om skrivarkurser tillsammans med bokutgivning. För att finansiera detta kommer föreningen att söka kulturbidrag från bland annat annat Statens kulturråd.

Vidare kommer även Bokanjärerna att som vanligt delta på bokmässan i Göteborg Programmet kan läsa här: Program Sjöfartsmontern

Deltagare i montern från Bokanjärerna är Jörn Hammarstrand och Thore Hansson som berättar om sin bok ”Sorken som blev sjökapten.”

Välkommen som medlem till föreningen. Vi behöver bli fler. Känner du för att skriva om dagens sjöfart och den tid som varit. Hör av dig till ordf per mejl krister.lumme@telia.com

Eller telefon 0722116773

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *