Mycket händer under hösten…

DSC_0009-284x300Hej Bokanjärer.

Hösten närmar sig allt mer. Styrelsen i Bokanjärerna har hållit möte i Stockholm vid det långa bokbordet. Dagen präglades av moln på himlen som efter ett tag gav ifrån sig ett regn där vi satt med paraplyer och höll styrelsemötet. Trots regn och folk vimmel flyttade vi in på ett kaffe där vi något fuktiga gav oss in på en diger dagordning med en agenda om Skrivarkurs, Bokutgivning mm.

När det gäller skrivarkursen kommer den att gå av stapeln på tid som aviserats här på hemsidan. Klickar man i menyn på Kurser får man mer info ang. detta. Vad som behövs är att fler deltagare borde anmäla sig för att fylla ut platserna som aviserats. Bokanjärer och intresserade som läser detta. Meddela dem ni känner. Kanske någon vill lära sig eller få information om och hur det är att formulera sig i skrift. Kanske en författare blir född som fortsätter att skriva där vad som satts ned på pränt läses av nästa generation som därmed går in i historien.

När det gäller utgivning av ny antologi på går detta för fullt med förberedelser om vad som har med bokutgivning att göra. Vill någon medverka som författare i den fjärde antologin i Bokanjärernas regi uppmanas man nu att skriva manus och skicka dem till Rolf Öström. Allt hur man gör för att komma med finns här på hemsidan som information om man går in i menyn och klickar på Antologi 2016 – 2017.

När det gäller i övrigt så stundar det Bokmässan i Göteborg den 23 sept-25 sept. Bokanjärerna kommer att presenteras av mig som ordf. där jag erhållit en tid på 20 minuter att presentera oss. Bokanjären och författaren mm Torbjörn Dalnäs kommer att även han vara i Sjöfartsmontern där han finns som representant för Sjöfartens Kultursällskap. Undertecknad kommer att berätta om de tio år föreningen Bokanjärerna existerat med utgivning av antologier som största märke. Antologierna är ett faktum och en merit jag inte vet om att någon annan författarförening av vår storlek har medverkat till, vilket vi tydligt ska visa och berätta om.

Jag kommer att finnas i Montern under dagen för att motta ev. nya medlemmar till föreningen. Härmed uppmanar jag Bokanjärer och övriga att besöka oss den dag vi har fått den tid vi har under en mässan som idag nog kan räkans till en av Nordens största. Aktiviteter i sjöfartsmontern finns här under inlägget där övriga program finns till dem som besöker Sjöfartsmontern som den även populärt kallas.

Tio års jubileum för Bokanjärerna kommer att firas i Stockholm på Katarina Sjöfartsklubb den 11 november i egen regi. Intresserade kan därmed nu boka tid i dagordningen för detta. Program för jubileet kommer att presenteras närmare inom tid. Själv är jag en av dem som var med då vi beslöt oss för att bilda föreningen. Jörn Hammarstrand som är upphovsmannen och förslagsställaren kommer att berätta mer om Bokanjärerna då och under den tid som flutit under kölen och som styrelsen idag försöker förvalta. Allt för att vi ännu mer kanske blir uppmärksammade då vi tror oss veta att det finns många både ute på havet och även iland där hjärtat bultar för sjökulturens bevarande både nu och i framtiden.

Med detta önskar jag alla höst i skrivandets tecken. Själv kommer jag att allt mer då tiden finns att stänga in mig i min skrivarlya för att där skriva min fjärde bok i ordningen vilket är en utmaning och som jag hoppas jag får klar innan snön smälter till våren…

IMG_0830

img008

img078

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *