Gästbok

Skriv ett nytt inlägg i gästboken

 
 
 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Vi förbehåller oss rätten att redigera, ta bort eller inte publicera inlägg.
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 18 augusti, 2014 den 16:48:
Leroj!
Tack för gratulationerna på min dag. Du var en av de ytterst få bokanjärer som uppmärksammade den. Du är en riktig vän och kamrat Leroj.

Idag när jag skriver detta så har 13 bokanjärer eller besökare varit inne på hemsidan. Man blir lika besviken varje gång. Har det varit illa ställt förr är det etter värre idag.Vet ni vad som är värst av allt? Jo, total tystnad.
Leroj Karlsson Leroj Karlsson skrev den 10 augusti, 2014 den 10:09:
Stort Grattis Stig Elenius pa Din dag !
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 4 augusti, 2014 den 07:57:
Hej igen. Måste tillägga en sak beträffande Gunnar Karlsson. Han blev 85 år och han var inte vår medlem. Från Västra Frölunda.
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 3 augusti, 2014 den 13:16:
Medlemmar!
Jag känner inte tillhur många av er som kände Gunnar Karlsson, fd ordförande i Sjöfolksförbundet. Han var dess ordförande åren 1969 - 1981 och en omstridd sådan. Trots det så genomförde han flera bra avtalsförhandlingar för manskapet i handelsflottan. Jag fick möjlighet att sitta vid samma bord ibland när olika förhandlingar fördes i Salén som var det rederi som gick i spetsen för utflaggningarna av den svenska handelsflottan. Han var en hårdför ordförande som inte rädes Saléndirektörerna.

Han var också ombudsman i Genua i några år. Nu har Gunnar Karlsson gått ur tiden. En av de stora elefanterna är borta.
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 14 juni, 2014 den 10:08:
Torbjörn Cruth har \"mönstrat\" av.

En av våra medlemmar, före detta chefen för Handelsflottans Kultur- och fritidsråd har gått bort i en ålder av 71 år.

Han var min chef i drygt tjugo år och kom senare som pensionär att bli en god kompis bland annat på Facebook där vi hade daglig kontakt.

Torbjörn var en rak, ärlig och rättvis chef. Hans stod för sitt ord. Tillsammans etablerade vi en vänskapspakt med den internationella sjömansklubben i Jalta, en vänskaplig relation som än i dag är bestående. Jag fick möjlighet att besöka Jalta fyra gånger under min tjänstgöring i HKF för att på konsultbasis utveckla servicen för sjömän där.

Han var en god berättare och skribent. Det är många inom sjöfartssfären som saknar honom idag. Nu blir hans Violeta ensam i villan i det idylliska Klippan. Nu står hans sommarbil kvar på tomten, den Mercedes Cabriolet som han och Violeta åkte omkring med under sommarhalvåret. En dotter saknar sin pappa.

Torbjörn gick med stort engagemang in för att göra sjöfolkets fritid så bra som möjligt. Han gav mig fria händer inom ramen för budget att utveckla sjöfartsklubben Kaknäs till den idyll den är idag. Vila i frid käre Torbjörn.
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 6 juni, 2014 den 13:17:
Eva L

Kan du mejla mig med lite uppgifter om hur du gjorde när du framställde din bok?

Tat lugnt på nationaldagen....
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 6 juni, 2014 den 07:26:
Jag önskar alla medlemmar i Bokanjärerna en festlig nationaldag i fredens tecken. Låt oss även hoppas på att hemsidan uppdateras och aktuell information från styrelsen läggs in på lämplig plats. Årsmötesprotokollet och nye ordförandes programförklaring är säkert intressant för medlemmarna. Rätta mig ifall jag har fel.
Krister Lumme Krister Lumme skrev den 4 juni, 2014 den 14:32:
Då jag konstaterat att det onda är en brist på avsaknad uttalar jag inte mer om verkligheten. Vad jag kommer att fortsätta med är att ge min tolkning av den. Det är därför lönlöst att strida om huruvida det är sant. Det lönar sig bättre att fråga om det är fruktbart...
Eva Lundquist Eva Lundquist skrev den 4 juni, 2014 den 10:53:
Jag brukar inte gå in på denna sidan varje dag, men gick in idag och vad får jag se?
Jo Krister Lumme utgjuter sig som vanligt med långa haranger och om hur lite vi andra vet och kan om saker och ting, han kallar oss hårda, hjärtlösa och kalla som individer som inte förstår det här med alkoholism.
Nu får du väl ta och kamma till dig Krister!
Du vet inte ett dugg om vår familj och hur vi hade det.
Du vet inte ett dugg hur mycket vi stöttade vår far och försökte få honom att sluta dricka!
Du vet inte skit om detta och ska därför inte uttala dig om saker som du inte vet något om!!!
Förbannad på dina uttalanden är bara förnamnet!
Sluta tjata om detta nu!
Min far tog sig själv av daga för över 35 år sedan. Låt honom vila i frid.
Krister Lumme Krister Lumme skrev den 2 juni, 2014 den 09:54:
Så där ja Stickan. Då fick jag äntligen lite medhåll. Vad alkoholism handlar om är att se skillnader. Inte att en alkoholist får skylla sig själv. Har man blivit en alkoholist eller nikotinist eller blivit beroende av narkotika så är detta en del av samhället som här gör pengar på begäret till njutning där de som säljer tjänar stora pengar på missbruket.

Det är visserligen upp till var och en att välja. Kör du bil kan du bli skadad för livet i en olycka. Ska man skylla sig själv där eller ska man ge fan i åka bil. Något hårdraget kanske min liknelse är men den finns i verkligheten. Vad det handlar om är att se skillnader. Dricker du så får du räkna med att bli alkoholist. Röker du får du räkna med att livet blir kortare. Sätter du dig i en bil så kan du avlida ute på vägarna.

Att alla som råkar i olycka ska skylla sig själva är en del av den cyniska människan. Allt är att förenkla problemet. Helheten är samhällsbilden.

Att en alkoholist får skylla sig själv är att inte se skillnaden mellan att missbruka och att supa för sitt eget nöjes skull. En alkoholist bedrar sig själv hela tiden. Super någon för sitt eget nöjes skull då får han skylla sig själv. Om han är alkoholist är han sjuk och då ska han få hjälp lika som en nikotinist ska få och även får i ett civiliserat samhälle om han drabbas av cancer av sin rökning.