Gästbok

Skriv ett nytt inlägg i gästboken

 
 
 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Vi förbehåller oss rätten att redigera, ta bort eller inte publicera inlägg.
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 4 april, 2015 den 09:17:
Det är som Krister säger. Årsmötet 2015 lägger ut den framtida kursen. Visserligen har vi tappat några medlemmar det senaste året men det är inte så konstigt med det. Verksamheten har väl inte tilltalat alla. De som fortfarande är medlemmar är ju de som känner för föreningen. Ni skall nu lägga ut kursen. Låt oss fylla Katarinaklubbens lokaler med skrivarvänner och prata igenom stort och smått. Det finns många viktiga frågor att behandla för att ge den nya styrelsen goda råd på vägen för att verkställa.
Krister Lumme Krister Lumme skrev den 2 april, 2015 den 07:47:
Hej Stig och övriga Bokanjärer.
Vi får hoppas att årsmötet den 10:e april blir en nystart för föreningen. Hemsidan är portalen utåt. Medlemmarna är föreningen.

Var engagemanget finns avgör årsmötet. Hoppas att uppslutning finns för att fortsättningsvis placera Bokanjärerna på den givna plats i litteraturvärlden föreningen ska finnas och utvecklas i. Kommande årsmöte avgör tydligt framtiden...
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 1 april, 2015 den 12:40:
Hej på er kamrater! Glad Påsk. Hoppas det är fler som tycker att hemsidan har fått ett lyft nu? Grattis Krister till ditt fina arbete med den.
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 5 mars, 2015 den 07:22:
Hemsidan blir alltmer attraktiv och lätt överskådlig. Nu , om några veckor stundar vårt årsmöte så det är hög tid att sända in motioner till mötet som ju är vårt högsta beslutande organ. Då skall vi lägga ut kursen för framtiden. Efter att ha varit nära en förlisning så kommer vi att komma på rätt köl igen om vi väljer rätt kapten och besättning.

Ett stort tack till Krister Lumme som gjort hemsidan mer inbjudande.
Krister Lumme Krister Lumme skrev den 24 februari, 2015 den 10:35:
Tack Stickan. Gästboken har strulat. Nu fungerar den igen. Hemsidan har uppdaterats.

Som sagt så är det medlemmarna som gör föreningen. Uppmaningen är att mer göra sin stämma hörd. Forumet har lagts ned. Gästboken är nu hemsidans forum. Hoppas att vi här får igång en debatt om Bokanjärernas framtid i att ta plats i de kulturella forum där sjömanslivet idag och i går diskuteras.

Språkröret är och ska vara Bokanjärena. Bokanjärerna är en unik förening som har sin plats markerad. Det är medlemmarna som avgör. Motionera mera är devisen...
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 17 februari, 2015 den 16:30:
Tack vare Krister Lumme så har vi fått igång en hemsida som så småningom kanske kommer att fungera. Naturligvis beror det på medlemmarna om det blir så. Men medlemsmötet fredagen den 13 februari bådar gott för framtiden även om jag är luttrad eftersom jag gått på nitar förr. Men nu tror jag verkligen på att vi kan få en person som kan styra skutan framåt.

Krister, fortsätt på den inslagna kursen så ordnar det sig nog. Hoppas årsmötet kan ge ytterligare puffar framåt.
Krister Lumme Krister Lumme skrev den 16 januari, 2015 den 01:48:
Jag delar helt och fullt vad du skriver Stickan. Brutaliteten från den terrorism som visar sig idag är ett ansikte som förskräcker. Många har sagt ifrån. Fler borde göra det. Tystnad får aldrig kväva det fria ordet.

Säg sanningen blott så skrämmer du hin onde. W. SHAKESPEARE
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 14 januari, 2015 den 11:19:
Je suis Charlie!

Svenska Akademin brukar av hävd vara försiktiga i sina ställningstagande men nu har man tagit bladet från munnen. Med chock, avsky och vrede reagerar man på illdådet i Paris häromdagen. Det är Akademins ständige sekreterare som uttalar sig.

Vi är verkligen en droppe i havet om vi jämför oss med giganter inom kulturvärlden. Men inte skall vi vara tysta för den skull. Vi kan och vi skall ta ställning för att inte tystas av terrorister. Som enskild medlem i vår förening och i vår gästbok tillåter jag mig att uttala mig i offentlighetens och yttrandefrihetens tecken.

Vill också säga att jag inte tar ställning till olika religioner och människors tro. Men mot terrorïster tar jag ställning.
Stig Eelnius Stig Eelnius skrev den 12 januari, 2015 den 13:01:
Sextiosex döda!

Talet 66 står för antalet journalister som mördades under sin tjänsteutövning under 2014. De senaste dagarna har fruktanvärda händelser utspelat sig i Paris. Onda krafter försöker få tecknare, journalister, skribenter och författare att bli tysta. Yttrandefriheten hotas och hur kommer världen då att se ut om ingen rapporterare om ondskans krafter i vår omvärld.

I vår förening finns alla dessa katergorier representerade. Men som vanligt är det tystnaden som råder. Jag blir besviken, så jävla besviken att jag överväger att gå ur föreningen. Vi kan ju fråga oss om vår styrelse gått i ide! Normalt brukar man vakna upp nån gång men inte här. Vad håller vi på med?

Om ledningen inte är intresserade att leda vår förening vem skall då leda den? Men vi skulle i alla fall kunna använda hemsidan till att vara solidariska med dem som värnar om yttrandefriheten och de som offrat sina liv för den.

Själv har jag agerat på Facebook. Även där är folk tveksamma till att kommentera frågor om yttrandefrihetens betydelse. Jag har ibland balanserat på dess yttersta gränser i mina böcker, det gäller att våga.

God fortsättning på 2015.
Stig Elenius Stig Elenius skrev den 2 januari, 2015 den 07:37:
Rökning!

Äntligen skall landstinget påbörja samtal om att förbjuda rökning på exempelvis tunnebaneperronger. Hoppas det kan bli förbud vid busshållplatserna också. Att det skall ta så lång tid innan man kommer till beslut!

I slutet på 1985 införde jag rökförbud på sjöfartsklubben Kaknäs där jag var ansvarig chef. Från ledningshåll fick jag dock höra att jag inte kunde göra det! Det var en internationell sjömansklubb och därmed fritt fram för rökning. Men jag införde förbudet och bör kanske ha varit den första i världen som gjorde det. Trots visst motstånd, ej från besökarna men från ledningshåll.

Vi hade massor av sovjetiska sjöfarare på klubben, dålig ventilation och alla rökte. Nu fick dom röka utomhus, även om det var minus 20 grader.

Motståndet jag mötte från delar av ledningen gjorde att jag tog dit läkare och skyddsingenjören från Statshälsan som konstaterade bristen på ventilation och att ett förbud mot att röka inomhus var befogat ur hälsosynpunkt. Ett brev tillställdes ledningen. Sedan blev det tyst. Vi kunde jobba i en rökfri miljö.

Nu, snart 30 år senare har man inte kommit längre med ett rökförbud i samhället i stort. Skandal helt enkelt. En handlingsförlamad regering oavsett vem som styr och ställer.

Så låt det bli en önskan på det Nya Året vi nyss inlett: Ett rökfritt samhälle.