Bokanjärerna inbjuder till ny skrivarkurs / antologi.

Bokanjärerna har givit ut sin fjärde Antologi som fick namnet ”Kasta Loss”. Titeln är en sjöterm om att man kastar loss förtöjningarna och lägger ut med ett fartyg eller något annat som flyter på vattnet. De tidigare Antologierna Trampa Däck, Springa Läck och På Fallrepet har även de anknytning till sjömanslivet och dess betydelse.

Bokanjärerna har nu beslutat att ge ut en femte Antologi. Boktiteln har bestämts till något så underfundigt som ”DIKT MIDSKEPPS.” Sjötermen kan översättas i meningarna rakt på. Betydelsen kan även tolkas så att utrymmet i boken ska handla om att här kan den som har sjömansliv eller havet inom sig sätta sig ned och skriva om egna upplevelser med anknytning till sjön rakt på. Har du själv tankar om titeln kan du ge uttryck för detta i vår Gästbok här på vår hemsida.

Bokanjärerna vänder sig idag med en ny Antologi till dagens sjömän. Konstateras kan att under Bokanjärernas tioåriga verksamhetsår har mycket handlat om gårdagen där dagens sjöfart inte kommer på pränt som de borde göra. Samtidigt ser vi även att man inte ska behöva vara sjöman för att vara medlem hos oss för att lära sig skriva. Bokanjärerna ska och är en förening för alla som har anknytning och intresse till vad som pågår utmed vår kust och insjöar lika som det gör ute på världshaven.

Bokanjärerna förbereder/ startar nu åter en  skrivarkurs. Inriktningen är att alla som vill få mer kunskap i skrivandets konst kan göra det hos oss samtidigt som erbjudandet ligger i att även delta i vår nästa Antologi. Anmäl dig här till ordf för intresse.

Mer om skrivarkursen. Tid och plats kommer inom kort.

med vänlig hälsning

Krister Lumme ordf.

mail: krister.lumme@telia.com

tfn: 0722116773

 

 

Lämna en kommentar