Krister Lumme

Krister Lumme

Krister Lumme föddes på Åland år 1946 inom ett så kallat sjömansäktenskap. Då han var fyra år havererade äktenskapet och Krister hamnade på barnhem. Där växte han upp i en miljö han har givit utryck för i sin första bok ”GUDS LILLA BARNASKARA”. Det är ett gripande vittnesbörd över hans eget och hans barnhemskamraters kärlekslösa och kärva tillvaro

Krister Lumme gick till sjöss som femtonåring. Seglade i tjugo års tid, en period i livet han nu på ålderns höst berättar om i sin andra bok om Thomas ”TVIVLAREN”. När man håller romanen i sin hand och ser titelvalet för den gärna tanken till religiösa grubblerier. Sjömanslivet skildras här naket och utan förmildrande skygglappar, ingen direkt romantisk association kring ”Flickan i Havanna”.

Lumme berättar att han nu är färdig med manus till sin tredje roman ”MOGNAD”. I den berättar han om sjömanslivets fortsättning och om faderskapet hos en vilsen och sökande individ. Berättelsen om sjömannen Thomas ”mognad” hoppas Krister Lumme vara ute på bokdiskarna till hösten.

Författaren har redan långt gångna planer på en fjärde bok i serien som i allt väsentligt grundlades under hans eget sjömansliv. Här ska sjömannen Thomas utvecklas som individ och människa.

Mera om Krister Lumme finns på www.lumme.info

Krister Lumme Krister Lumme Krister Lumme

Här kan du beställa böckerna

« Tillbaka till Bokanjärerna